Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Replik: Vi uppnår de ekonomiska målen i slutet av året

REPLIK. Socialdemokraten Eva Fagerhem betraktar Hägersten-Liljeholmens invånare som icke läskunniga eftersom hon kommer med falska påståenden som inte är faktabaserade.

I torsdags tog stadsdelsnämnden beslut om tertialrapport 2 (T2), Den visar att totalt har stadsdelen 4,8 miljoner i underskott. Men förvaltningens bedömning är att ekonomin kommer att gå runt!

Förvaltningen bedömer även att 10 av kommunfullmäktiges 12 mål för stadsdelsnämndens verksamhetsområden kommer att uppnås! Barngruppernas storlek har minskats från 6,6 till 6,3 barn per årsarbetare! Lärartätheten har ökat!

Men socialdemokraterna vill inte ens nämna att barngrupper minskar. Ny enhet för barn med särskilt behov har inrättats i stadsdelen. En barnpsykolog och två specialpedagoger har anställts. Det vill inte socialdemokrater nämna!

Inom äldreomsorgen har 482 äldre fått placeringar med någon form av boende! Inte heller vill socialdemokrater tala om det så kallade Matlyftet och seniorhälsa som aktivitet som bidrar till bättre hälsa för äldre i stadsdelen. Jag kan ta hur många exempel som helst för att motbevisa vad socialdemokraterna skriver!

Jag rekommenderar läsarna att läsa i protokollet från mötet om våra verksamheter som kommer nästa vecka. Det finns utmaningar som vi arbetar med men vi har mycket bra verksamheter som utförs av våra kompetenta medarbetare i stadsdelen!

När det gäller ekonomin bedömer vi att vi kommer att uppnå målet i slutet av året ! Vi har redan tagit både politiska och administrativa beslut om åtgärder utan att skära ner! Här vill jag påminna socialdemokraterna att de både höjde skatten och kom med nedskärningar när de styrde!

Under 2015 gjorde man nedskärningar med 2 procent inom socialtjänst och funktionshinder, missbruk, socialpsykiatri och äldreomsorgen. Barngrupperna i vissa förskolor har blivit större. Enligt revisorerna har 92 procent av de äldre 2015 fått avslag på sina ansökningar om servicehus .

Gärna konstruktiva politiska debatter men smutskastning är inte ok.

Abit Dundar (L), ordförande Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 18:40, 29 september 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: