Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

1700 namnunderskrifter överlämnades – för biblioteket i Gröndal

På måndagseftermiddagen överlämnade aktionsgruppen för bevarandet av Gröndals bibliotek över 1700 namnunderskrifter till kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C).

– 1743 Gröndalsbor har skrivit under namninsamlingen. Men det fortsätter komma in underskrifter hela tiden, säger  Pernilla Ståhl, en av initiativtagarna till uppropet för att rädda biblioteket och som ledde den 13 personer starka delegationen i stadshuset.

LÄS ÄVEN: Stort stöd för räddningsaktion av biblioteket i Gröndal

Det var i höstas som det blev känt att biblioteken i Gröndal och Aspudden får kraftigt försämrade öppettider. Från 37 till 26 timmar öppet i veckan för vardera biblioteket. 

Strax efter bildades aktionsgruppen som startade med att samla in namnunderskrifter för att visa Gröndalsbornas stöd för sitt bibliotek.

Vi vill bevara biblioteket, vi vill ha tillbaka öppettiderna som de var förut och vi hoppas verkligen att ni lyssnar på oss! står det i brevet som skickades med namnunderskrifterna till kulturborgarrådet.

Bakgrunden till de minskade öppettiderna är en omfördelning av resurser där biblioteken i Skärholmen och Bredäng samt Fruängen prioriteras med generösare öppettider på bekostnad av de övriga biblioteken i närområdet.

LÄS ÄVEN: Kulturborgarrådet svarar på kritiken om minskade öppettider på Gröndals bibliotek

De boende i Gröndal kan enligt kulturborgarrådet inte hoppas på mer generösa öppettider under 2020 eftersom tiderna redan är satta för året. Det uppgav han för Bättre stadsdel i december. Men staden utvärderar kontinuerligt behovet där barnverksamhet är högst prioriterat.

Publicerad 21:53, 3 februari 2020

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: