Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Fia Palmgren (4 of 4)

“Vi är spretiga, det ger oss dynamik”

Under 2016 ordnar Färgfabriken en mängd olika events. Det blir seminarier, diskussionskvällar, workshops, konstutställningar och konserter.

Många ser Färgfabriken som bara en konsthall eller som en klubb, men det är en verksamhet som lägger fokus på konst, arkitektur och stadsplanering. I huset finns även Färgfabriken Evenemang som driver kafé, restaurang och en klubbverksamhet.

– Vi är mångsidiga och spretiga. det är det som ger oss dynamik. Vi lyfter fram brinnande, dagsaktuella ämnen i form av utställningar, workshops och seminarier, och vi samarbetar med vår klubb och vårt kafé, som anordnar konserter och fester. Färgfabriken är en plattform där en mängd olika ämnen diskuteras. Den här mångsidigheten är vår styrka. Den har börjat kallas färgfabriksmetoden. Vi bjuder in politiker, konstnärer och opinionsbildare av olika slag för att diskutera och gestalta stadens framtid, säger Sofia Palmgren, projektledare på Färgfabriken.

Nyligen avslutades utställningen av konstnären Tomas Lundgrens målningar, en utställning som sammanföll med att Lundgren tilldelades Beckers konstnärsstipendium för år 2016.

Samma dag avslutades också utställningen “En brutal vridning kring en axel”, som visade konstnären Andreas Gedins konceptkonst.

Mellan 2 april och 19 juni pågår Bouchra Khalilis första soloutställning i Norden The Opposite Of Voice-Over, här visas flera verk som sammanför röster från medlemmar av olika utsatta minoritetsgrupper. Khalili är en marockansk-fransk konstnär utbildad inom film- och bildkonst. Utställningen består av elva videoverk om migranter och deras liv.

Den 3 april är det konstnärssamtal med Khalili på Färgfabriken.

Parallellt med Khalilis utställning visas mellan 28 april – 19 juni Nandi Nobells konst. Nobell gestaltar på olika sätt luft och luftkvalitet. Hans verk är del av ett större forskningsprojekt vars syfte är att dokumentera luftkvaliteten världen över. Forskningsgruppen kallar sig AirUp och har tagit fram instrument som mäter luftkvalitet.

– Vår tanke är att kanske till hösten använda de här intrumenten för att mäta luftkvalitén här i Lövholmen, säger Sofia Palmgren och berättar att Färgfabriken har planerat ett diskussionsforum om hur området kan aktiveras och förbättras.

– Den 26 maj har vi preliminärbokat en diskussionskväll. Det blir en öppen och trevlig kväll som förhoppningsvis kommer att producera idéer och visioner om vad som kan göras åt Lövholmens framtid. Det händer så mycket i området, så vi kände att det var värt att uppmärksamma. Det är ändå Stockholms sista centrala industriområde som ska exploateras, så det finns säkert många åsikter och idéer i frågan.

Fia Palmgren 2 (2 of 2)

Projektet är ett samarbete med en studio på KTH.

– Vi planerar att följa upp diskussionskvällen någon gång i höst, säger Sofias kollega Karin Englund, projektledare.

Under våren kommer Färgfabriken anordna ett antal konserter, men i dagsläget kan Sofia Palmgren inte berätta vilka artister som ska uppträda.

– Vi har tre konserter planerade för våren. Just nu är det inte bestämt exakt vilka som ska uppträda, men det blir stora artister.

Parallellt med utställningarna ordnar Färgfabriken klubbar och fester. I kväll 12 mars är det tryckarkväll med Natten och under våren och sommaren ordnas ett antal klubbar.

– Det blir flera nedslag. När det blir beror mycket på vilka utställningar som pågår, säger hon.

Färgfabriken driver också en internationell verksamhet, och är delaktig i bland annat projektet ADA Mostar, en uppbyggnad av ett nytt kulturcenter i Mostar, Bosnien-Hercegovina.

Fia Palmgren (1 of 4)

– Vår kreativa ledare har åkt till Burma för att förbereda inför en utställning om landets politiska situation. Den utställningen kommer visas någon gång i höst, säger Sofia Palmgren.

Text: Adam Ekstrand
Bild: Alexander Farnswoth

Publicerad 13:35, 12 mars 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: