Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Detta satsar vi grönblåa på under 2020 i Hägersten-Liljeholmen

Replik på Socialdemokraternas synpunkter på majoritetens förslag på verksamhetsplan och budget för 2020 i Hägersten-Liljeholmen inför mötet på torsdagskvällen.

DEBATT. Under de närmaste tre åren beräknas Hägersten-Liljeholmens befolkning öka med cirka 6 procent. Störst ökning sker i grupperna ungdomar i gymnasieåldern, grundskoleåldern samt nyfödda.

Vi i den grönblå majoriteten prioriterar att hålla ekonomin stark och möta de demografiska utmaningarna. Vi kommer att bidra till en positiv utveckling av vår stadsdel.

Vi har nu beslutat om en ny verksamhetsplan för 2020. Vi klarar av att kombinera ansvarstagande för ekonomin i en föränderlig konjunktur samtidigt som vi fokuserar på våra kärnverksamheter.  

Vi fortsätter att utveckla äldreomsorgen och motverka isoleringen bland äldre bl.a. genom målmedvetet uppsökande arbete. Vi arbetar också med förebyggande insatser samt öppna mötesplatser varav ett aktivitetscenter, som erbjuder alla seniorer i stadsdelsområdet olika former av aktiviteter, dagsutflykter, kulturupplevelser och gemenskap.

Alla barn har rätt till en stimulerande förskola med lärande och lek i centrum. Inom förskoleavdelningen finns även två stödenheter. Resursenheten för barn i behov av särskilt stöd samt en utvecklingsenhet. Resursenhetens uppdrag är att stärka och utveckla förskolornas arbete med barn i behov av särskilt stöd, både förebyggande och det riktade.  Stadsdelens parker ska vara rena, inbjudande och uppmuntra till rörelse. Barn ska ha trevliga parkmiljöer att leka i och alla ska kunna känna sig trygga i parkerna även under kvällstid.

Vi fortsätter att satsa på kemikalie- och giftfria förskolor, där vi bibehåller de nivå 2-certifieringar vi nått. Dessutom satsar vi på att maten ska vara ekologisk och just för förskolorna vill vi även införa mer vegetarisk och säsongsbetonad kost. Vi bidrar vi också till att minska hela stadens energiförbrukning genom energieffektiviseringar.

Genom samarbete mellan stadens olika verksamheter, civilsamhället, regionen, polis, näringsidkare och invånare arbetar vi tillsammans för att bygga en stadsdel med minskad kriminalitet och ömsesidig tillit. Vår stadsdels trygghet står fortsatt i fokus.

Abit Dundar, ordförande (L)
Lara Siadat gruppledare (MP)
Johan Vesterlund gruppledare (C )

Anette Hellström  gruppledare (M)

Publicerad 14:47, 19 december 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: