Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Lokal valguide: Så tycker partierna om…7. Trygghet

I morgon är det val och nu fortsätter partierna i Hägersten-Liljeholmen att svara på Bättre stadsdels läsares frågor.

Fråga 7. Trygghet:

-Hur ska tryggheten öka i stadsdelsområdet?

 

Hans Tjernström, Centerpartiet:

-Invånarna i Hägersten-Liljeholmen ska inte begränsas av otrygghet. Vi är oroade över utvecklingen i vissa delar av stadsdelen. För att skapa en tryggare stadsdel för både medborgare och företagare krävs fler poliser på gator och torg med god lokalkännedom. Stärkt samverkan mellan polis, socialtjänst och skolor ska fånga upp ungdomar på glid. Vi behöver agera innan problemen eskalerar och blir stora.

 

Abit Dundar, Liberalerna: 

-Vi vill se tidiga insatser behövs för att förhindra att ungdomar hamnar i brott eller missbruk. Vi vill satsa en miljard under kommande 10 åren på att rusta upp otrygga platser. I avvaktan på fler poliser måste Stockholm anställa ordningsvakter på brottsutsatta platser. Liberalerna vill satsa 100 miljoner kronor på kommunala ordningsvakter.

 

Anette Hellström, Moderaterna:

– Moderaterna vill att Stockholm ska vara en trygg och snygg stad oavsett plats eller tid på dygnet.

Vi vill:
-Införa lokala ordningsvakter
-Inrätta en central trygghetsjour dit lokala handlare och boende kan vända sig dygnet runt för att tillfälligt öka närvaron av lokala ordningsvakter.
-Utöka belysningen och klippa ner buskage längs våra gångvägar för att förbättra sikten
-Trygghetskameror i centrumanläggningar, vid T-banestationer och på platser som upplevs som otrygga
-Nolltolerans mot klotter, skadegörelse och nedskräpning – åtgärdas inom 24 timmar efter anmälan
-Organiserat tiggeri ska förbjudas och snabba ingripanden ska göras mot olagliga boplatser.

 

Jessica Jormtun, Miljöpartiet:

-Hägersten-Liljeholmen är en av stadens tryggaste stadsdelar enligt medborgarna. Vi har ett nära och bra samarbete med lokalpolisen. Samverkan med polisen och lokala aktörer är viktig för att uppnå trygghet. I år har vi i samverkansöverenskommelsen med polisen extra fokus på Liljeholmen, Nybohov, Västertorp och Fruängen. Miljöpartiet vill fortsätta att satsa på det förebyggande arbetet med stärkt avhopparverksamhet och sociala insatsgrupper, för att motverka att någon dras in i kriminalitet.

-Miljöpartiet har i rödgrönrosa majoritet utvecklat socialtjänsten och satsat på barn och unga, ett oerhört viktigt arbete som måste få fortsätta! Under mandatperioden har vi satsat på fler fältassistenter vilket är en trygghet för stadsdelens ungdomar. Det ska vara rent och snyggt i våra parker där vi fortsätter med att investera i ny och bättre belysning. Vi har bytt ut äldre belysningsarmaturer till LED-belysning. Tillsammans skapar vi en trygg och trivsam stadsdel!

 

Eva Fagerhem, Socialdemokraterna:

– Det effektivaste sättet att hindra unga människor att välja kriminalitet är att erbjuda något som är bättre: en bra utbildning, något meningsfullt att göra på fritiden, ett första jobb eller möjlighet att flytta hemifrån. Vi ska samverka med lokalpolisen för att stoppa droghandeln. Avhopparverksamhet med en 24-timmars garanti för den som hoppar av kriminalitet ska finnas.

-Vi gör satsningar på det förebyggande arbetet där, förutom fältassistenter, ambulerande ordningsvakter och utökad kamerabevakning är viktiga. Stadens trygghetsfond ska utökas till 400 miljoner kronor för att öka tryggheten på gator och torg, genom stadsmiljöåtgärder som förebygger brott och bidrar till ökad trygghet.

 

Ann- Marie Strömberg, Vänsterpartiet:

-Förebyggande verksamhet med fältassistenter och utvecklad fritidsverksamhet för ungdomar. Polisen skall vara synlig i området och arbeta proaktivt, inte reaktivt, alltså inte rycka ut först när det hänt något. Upprustning av den fysiska miljön, slyröjning m.m. Snabba åtgärder när brott inträffar, synnerhet när det gäller ungdomar.

-Missbruksproblematik och psykisk ohälsa är vanlig i samband med brottslighet och både socialtjänstens missbruksvård och landstingets beroendeenheter behöver förstärkas, liksom landstingets psykiatri. Också viktigt att brottsoffer får stöd.

Sammanställt av Olger Proko

Publicerad 16:33, 8 september 2018
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: