Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Vi är alltid öppna för nya volontärer”

I SAMARBETE MED SVENSKA KYRKAN. Volontärverksamheten i Svenska kyrkan i Hägersten har plats för ännu fler. Kyrkan söker nu även personer med specialkompetenser från yrkesliv och intressen.

Idag har kyrkan i Hägersten ett femtiotal volontärer. Inräknat de ideella körsångarna i församlingen är siffran ännu högre. Åldersspannet sträcker sig från cirka 25 till 90 år, och uppdragen ser väldigt olika ut.

– En del uppdrag sträcker sig över lång tid, men det finns också kortare engagemang, det kan exempelvis röra sig om att sälja biljetter till något av våra körevents, säger Lena Ekesryd-Sjödin, som är diakon och samordnare i Uppenbarelsekyrkan och leder och fördelar arbete för kyrkans volontärer.

Volontärerna får ingen ekonomisk ersättning, men bjuds på en större middag i församlingen under december varje år och dessutom erbjuds de ibland böcker eller utbildningstillfällen som kommer till godo i volontärsskapet.

– Vi behöver många som är intresserade av musik, som vill hjälpa till på våra konserter med att dela ut sånghäften och program. Musiken är en del av vår verksamhet, säger Lena Ekesryd-Sjödin.

Kyrkan samarbetar med Volontärbyrån, en verksamhet som förmedlar kontakt mellan volontärer och frivilligorganisationer.

– Till julfirandet i Uppenbarelsekyrkan behöver vi flera olika kompetenser, och då jobbar vi med Volontärbyrån. Vi är alltid öppna för nya volontärer.

Nu söker kyrkan efter fler med någon särskild yrkeskompetens. Som ett gott exempel lyfter Lena Ekesryd-Sjödin fram den pensionerade psykologen Torbjörn Andersson som sedan flera år tillbaka ordnar samtalsgrupper i kyrkan i Gröndal.

– Han är en fantastisk tillgång, sägerLena Ekesryd-Sjödin.

Torbjörn Andersson

Torbjörn Andersson bor i Gröndal  och drev egen mottagning på Kungsholmen under många år. Hans samtalsgrupper i kyrkan har 15-20 deltagare.

– Jag tycker det är roligt att syssla med det jag har gjort under hela mitt liv, det är lärorikt för mig. Det behövs den här typen av forum där man kan prata i lugn och ro och till punkt där folk lyssnar, och inte bara framföra sina redan bestämda åsikter innan man har kommit fram, säger Torbjörn Andersson.

Torbjörn Andersson

Kyrkan har en lång tradition av ideellt arbete. På senare år har volontäruppdragen fått en större bredd.

Lena Ekesryd-Sjödin efterlyser massagekunniga volontärer som vill ställa upp på kyrkans äldreträffar där de har börjat med axel- och ryggmassage.

Kyrkans barnverksamhet, som bland annat består av en öppen förskola, behöver också fler som jobbar ideellt.

– Är man intresserad kontaktar man mig och bokar in ett möte där vi samtalar kring volontärsskapet och vad man är intresserad av att göra. Det jag tycker är viktigt är att ideellt arbete av den här typen främjar en delaktighet och en medkänsla.

Fakta Lena Ekesryd-Sjödin
– Har jobbat som diakon i Uppenbarelsekyrkan i drygt ett år. Jobbade tidigare som diakon i Sundsvall, och innan dess som förskollärare i Stockholm.
– Intresserade sig för kyrkan redan som barn trots att hon inte växte upp i en kyrklig kontext. “Ju äldre jag blev desto mer ville jag göra allvar med min längtan till kyrkan. Det mognade fram genom åren”.
– Har två vuxna barn och intresserar sig för konst, musik och teater. Gillar naturen och uppskattar att fjällvandra.
– Beskriver sig själv som aktiv och utåtriktad, och berättar att hon trivs bra med att jobba med andra människor.

Publicerad 09:43, 15 september 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: