
De tar Brödernas från kajen till södra Europa
LiljeholmskajenENTREPRENÖRER. Expansionen av restaurangkedjan Brödernas fortsätter. Under året planerar bolaget att öppna tio nya enheter – både i Sverige och utomlands.
Sedan bröderna Joakim och Jonas Wiklander från Liljeholmskajen startade den första restaurangen i sina hemkvarter för två år sedan har rörelsen vuxit till en kedja där nya restauranger öppnar på löpande band.
När började ni jobba inom restaurangbranschen?
– Vi öppnade vår första restaurang 2010 på Odengatan 85, i en gammal banklokal, därav namnet BankOmat.
Varför går det så bra för er?
– Vi har en riktigt bra produkt och ett koncept som är enkelt att etablera. Det är främsta nyckeln till framgången, säger Joakim.
LÄS ÄVEN: Lyckad invigningskväll på nya restaurangen på kajen
Det var i februari 2018 som Joakim och Jonas öppnade sin första Brödernas-restaurang. Vid den tiden drev de redan flera andra krogar, bland annat i Stockholm och i fjällen. Platsen för första Brödernas var Liljeholmskajen där deras restaurang BankOmat redan fanns.
– Idén med Brödernas är att servera riktigt goda hamburgare och även pizza på vissa enheter i en mysig restaurangmiljö.

LÄS ÄVEN: Restaurangbröderna från kajen köper Fåfängan: Tillfället dök upp
Därefter har Brödernas expanderat i ett högt tempo. Under de två åren har de hunnit öppna åtta restauranger och fler är på gång. Totalt har Bankomatgruppen 20 olika enheter med bland annat Brödernas, restaurang BankOmat och Fåfängan.
– Under 2020 ska koncernen att öppna tio nya enheter runt om i Sverige och världen, en av dem i Marbella i södra Spanien. Vart övriga öppnar är ännu inte officiellt.
– I år planerar vi även starta ett franchisekoncept för att under 2021 kunna etablera 30 nya enheter runt om i landet.
Var är er drömplats för en ny restaurang?
– New York, svarar Joakim snabbt.
LÄS ÄVEN: Brödernas fyller 2 år!
På Brödernas meny kan man bland annat hitta burgare som hockeyspelaren och delägaren Mika Zibanejad tagit fram.

Under 2019 hade Brödernas tillsammans med Mika en kampanj för svensk damhockey som drog in 50 000 kronor och liknande kampanjer kommer dyka upp framöver på restaurangens instagram.
Vilka råd vill ni ge till de som vill bli serieentreprenörer?
-Jobba hårt
-Ha tydliga mål
-Ha bra personer runt omkring dig
Läs mer:
Mest lästa:
- Nya skybaren på kajen öppnar snart – söker serveringstillstånd
- Första lägenheterna i Västertorp ombildade
- Hudterapeut startar eget i Fruängen: Fotvård populärt
- Debatt: S: Oroande att mötesplatser för unga ska stänga
- Debatt: Låt hägg och syren vara kvar när cykelbanan breddas i Gröndal
- Munskydd hela dygnet i kollektivtrafiken – detta gäller
Följare 19,5k