Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

skiss idrotthallar midsommarkransen

Här byggs ”Stockholms finaste idrottsanläggning” – kan öka stadens hallkapacitet

Nu har bygget startat av tre fullstora idrottshallar intill Midsommarkransens gymnasium. När hallarna kan börja användas nästa år kan det blir enklare för idrottsklubbarna i området att hitta tider. 

– Hallarna blir ett påtagligt tillskott till stadens hallkapacitet. De kommer betyda mycket för föreningarna att få tillgång till nya och ändamålsenliga lokaler i området, säger Jenny Tirén Berg, kommunikationsansvarig på idrottsförvaltningen. 

Den nya idrottsanläggningen, Tellusborgshallen, mäter totalt 8100 kvadratmeter och ska nyttjas av både skolverksamheter och föreningsliv.

Men samtidigt som det blir tre nya hallar väntar en omfattande upprustning av den intilliggande Brännkyrkahallen, säger Jenny Tirén Berg: 

– Dessutom en eventuell framtida avveckling av Liljeholmshallarna. Så hallutbudet i berörd geografi kommer sammantaget genomgå en del förändringar under kommande år, säger hon.

LÄS ÄVEN: Byggstart för nya skolan i Midsommarkransen – privata ägare och aktör

Hur många hallar finns det idag i söderort?
– Idrottsförvaltningen bokar idag ut sammantaget 30 större idrottshallar i Söderort – stadsdelsområdena Enskede-Årsta-Vantör, Skarpnäck, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Skärholmen – varav 12 är fullstora med spelmåtten 20×40 m.

Jenny Tirén Berg

Hur kommer invånarna som utnyttjar hallarna märka att det är Stockholms stad som hyr och inte äger dem?
– De nya hallarna byggs utifrån Stockholms stads idrottsförvaltnings standard för idrottshallar vad gäller funktionsinnehåll. Därtill kommer idrottsförvaltningens egen personal att arbeta i anläggningen, så mycket kommer att kännas igen från andra anläggningar, säger Jenny Tirén Berg.

Veidekke bygger hallarna på uppdrag av det privata fastighetsägaren Nystad. Sportanläggningen är en del av Nystads utveckling på fastigheten där byggbolaget tidigare även fått i uppdrag att uppföra en grundskola för cirka 1000 elever.

Niklas Skerfving är projektchef på Nystad.

– Det här kommer bli Stockholms finaste idrottsanläggning och den är framförallt till för stadens barn och ungdomar, säger Niklas Skerfving.

Idrottshallarna är placerade mot Essingeleden och består av en L-formad byggnad. Utöver idrottshallarna inrymmer anläggningen även rörelserum, café, omklädningsrum och personalutrymmen.

Illustration av idrottshallarna: AIX arkitekter

Byggnaden ska ha sedum och solcellsanläggning på taket och entreprenadsumman uppskattas till cirka 215 miljoner kronor. Hallarna ska stå klara hösten 2024. Samtidigt flyttar Internationella Engelska Skolan, som idag inryms i lokaler vid Telefonplan, in i den nya intilliggande skolbyggnaden.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Välkommen att prenumerera. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Trevlig läsning!  Här klickar du för att prenumerera.

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 11:36, 21 mars 2023
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: