Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

liljeholmsbadet

Liljeholmsbadet till salu

Publicerad 11:31, 17 mars 2025

Stockholms stad vill nu sälja det före detta badet till ”en seriös och långsiktig aktör med god ekonomi och genomtänkt idé för fortsatt verksamhet, gärna publik.”

– Vi ser gärna att Liljeholmsbadet blir tillgängligt för stockholmarna framöver. Hur och på vilket sätt är upp till den aktör som förvärvar anläggningen, kommenterar Anders Kindberg, fastighetsdirektör i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel – här

Liljeholmsbadet har fungerat som bad för stadens invånare sedan 30-talet. 2016 stängde fastighetskontoret badet på grund av säkerhetsrisker och sedan dess har det stått öde vid Hornstull.

LÄS ÄVEN: Liljeholmsbadet får dödsstöten

Stockholms stad har tidigare bedömt att den ekonomiska investeringen för att renovera anläggningen själva inte är försvarbar, därför säljs byggnaden nu på auktion, i befintligt skick. Planmässiga förutsättningar och kostnader för nödvändig renovering har utretts sedan 2016 och processen har även prövats juridiskt i flera instanser, står det i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN:

Liljeholmsbadet

Liljeholmsbadet

  • Stockholms stadsmuseum har klassat Liljeholmsbadet som ett ”kulturhistoriskt värdefullt” objekt, vilket innebär att det anses vara ett viktigt bidrag till stadens kulturhistoriska arv.
  • Byggnaden vilar på en pontonkonstruktion är i 3 plan. Fungerade tidigare som badhus med bassäng (16,7 x cirka 8 meter, djup 0,9-2,7 meter).
  • Fastighetskontoret och idrottsförvaltningen gavs i september 2016 uppdraget att utreda kostnader och planmässiga förutsättningar för Liljeholmsbadet och försäljning var aktuell redan 2021.
  • Byggnaden säljs i befintligt skick och med tillhörande rivningslov, vilket krävs för att exempelvis flytta den. Nuvarande plats är inte en del av försäljningen utan byggnaden säljs som solitärt objekt via mäklare och auktion.
  • Anbud kan lämnas till utsedd mäklare senast 2025-04-15 och därefter utvärderas inkomna bud.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Vill du skriva en debattartikel eller en insändare? Eller en krönika? Gör det. Mejla:  redaktionen@battrestadsdel.se

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: