Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Bemästra padel i sommar!

PADELRACKETS.SE. Padel är sporten på allas läppar i landet just nu och har varit det under en längre tid. För den som inte är bekant med sporten padel, eller padeltennis, kan vi snabbt säga att det mer eller mindre är som en blandning mellan tennis och squash som alltid spelas två-mot-två, och att det genom den blandningen blir en väldigt tacksam sport för nybörjare. Det blir med andra ord mycket spel och roliga timmar på planen utan att man behöver vara speciellt bra. På så sätt kan man samla sina kompisar, unga som gamla, talangfulla som talanglösa, och spela intressanta matcher redan från början.

Men hur ska man göra för att bemästra padel på enklaste sätt? Vill man kan man ju lägga en mindre förmögenhet på utrustning och grejer utan att för den sakens skull bli bättre. I sina ögon eller i någon annans.

Vi ska nu snabbt gå igenom de fem viktigaste komponenterna för att bemästra padel.

Padelracket
Först och främst måste du ju skaffa dig ett padelracket, men redan här stöter vi på ett smärre kostnadsproblem…

När det kommer till att införskaffa padelracket finns det egentligen tre sätt man kan gå tillväga:

1. Köpa ett svindyrt padelracket med höga produktionskostnader och låga tillverkningsantal men som håller länge

2. Köpa ett svinbilligt padelracket som är massproducerat av billiga material och som riskerar att gå sönder under första matchen

3. Gå mellanvägen och köpa ett högkvalitativt racket på en sida med en bra padelracket rea. Här gäller det dock att ligga på eftersom dessa rack oftast är de sista modellerna för säsongen. 

Padelskor
För att kunna göra bra utfall på padelbanan och springa efter bollen på enklaste sätt krävs ett bar ordentliga padelskor. Ska man spendera pengar någonstans är det här. Har man olämpliga skor ökar riskerna för skador markant. Underlaget på padelbanor är ett slags konstgräs som vanliga tränings- och löparskor glider oehört otrevligt på. Ljumskskadan kommer komma som ett brev på posten.

För att spara in lite pengar när man ska inhandla padelskor är det ett hett tips att titta på tennisskor för grus. Dessa skor sitt såklart väldigt bra om vristen, och har dessutom samma typ av sula som riktiga padelskor har. Än så länge är padel så pass nytt att padelskor betraktas som en exklusiv vara och kan därför vara oproportionerligt dyra jämfört med tennisskor för grus.

Padelbollar
Innan du försöker dig på den första serven behöver du ju några padelbollar att spela med. Vid första anblick kan man tro att det är helt vanliga tennisbollar som man spelar med i padel, men så är det inte. Padelbollen har en något lägre studs är tennisbollen och får på så sätt en något lägre fart och upplevs lite tyngre vid tillslagen.

Billiga padelbollar är svårare att hitta än de tidigare prylarna, men de är å andra sidan inte så dyra. Ett avlägset alternativ är att helt enkelt spela med nyligen inspelade tennisbollar som precis börjat tappa trycket i innandömet.

Padeltimmar
Okej, nu har du racket, skor och bollar för att spela padel. Det du behöver nu är en plan att spela på. För att spara pengar när det gäller padeltimmar är det heta tipset att man helt enkelt går in för sitt padelspelande, går i ihop fyra stycken och abonnerar en bana en gång i veckan. På så sätt brukar man kunna få ner timpriset ganska rejält. 

Vågar man ta risken kan man chansa och söka upp allmänna padelbanor som man kan spela på alldeles gratis. Dessa går dock sällan att boka vilket kan vara tidsmässigt problem.

Padelvatten
Sist men inte minst behöver du ju vätska upp! Huruvida padelvatten finns eller inte kan vi låta vara osagt, men kom alltid ihåg att dricka minst 50cl under ett padelpass.

Det absolut sista, och minst sagt viktigaste, är ju såklart att ha roligt! Lycka till med din padel!

Denna artikel är skriven i samarbete med Padelrackets.se

Publicerad 08:50, 27 juni 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabrikens vårmarknad 20-21 mars

    20 mars kl.11:00 - 21 mars kl.17:00
  2. Edelcrantzloppisen 2021

    18 april kl.11:00 - 15:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Äter du pizza idag?

View Results

Publicerad 20:29, 1 januari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: