Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Hitta din drömbostad

BOSTADSZONEN. Är det dags att flytta hemifrån, har du kanske sålt ditt hus för att barnen är utflugna eller är det dags att flytta till lägenhet för att du har tröttnat på att ta hand om en stor trädgård. Oavsett vilket så kan det vara både svårt och spännande att hitta sin drömlägenhet som förutom att den ska vara en lägenhet man tycker om, också passa din budget.

Som sagt så kan det vara både svårt och spännande att leta lägenhet. I vissa städer och områden är det svårare än andra att hitta bostäder. De är kanske mer attraktiva just där  eller så har det inte byggts så mycket hyreslägenheter just där. På BostadsZonen kan man hitta sin drömbostad på olika platser runt om i Sverige.

Hur hittar man sin drömlägenhet?

Det är viktigt att man trivs i lägenheten man flyttar in i så därför ska du gärna ta god tid på dig innan du bestämmer dig för vilken lägenhet som är rätt för just dig. Titta gärna runt på några stycken innan du bestämmer dig och känn gärna av området lägenheten är placerad i innan så det inte blir en överraskning när du väl har flyttat in.

Det är inte alltid man har så god tid på sig dock och man kanske inte har tid att titta runt innan man bestämmer sig. Man kanske har sålt huset och måste flytta ut en viss datum eller så ska man kanske börja nytt jobb i en ny stad och behöver bostad snabbt. Då kan man istället se till att lägga lite extra krut på att inreda lägenheten. 

Även den risigaste lägenheten kan piffas upp med rätt färger, filtar, kuddar och annan inredning. En drömlägenhet handlar inte alltid om själva lägenheten utan att göra lägenheten till sin egen. Ett hem man trivs i och uppskattar att spendera tid i, det kan vara en nog så bra drömlägenhet.

Viktigt att tänka på när man bor i hyreslägenhet 

När man bor i en hyreslägenhet är det viktigt att man tänker på att man hyr den, man äger alltså inte den och får inte göra vad man vill med den. Att inreda den som man vill är självklart fritt fram men man får inte riva väggar eller annat som ändrar själva lägenheten. Vill man måla om sin lägenhet är det också viktigt att man först frågar hyresvärden. 

När man bor i en hyreslägenhet ska man ha en hemförsäkring som täcker eventuella inbrott, bränder eller annan skada på ens egendom. Det är en billig försäkring med tanke på vad den täcker om olyckan skulle vara framme. Man kan alltid jämföra försäkringsbolag och även ställa dem mot varandra för att komma ner i kostnad. Det viktiga är att man tecknar en hemförsäkring så fort man flyttar in i sin lägenhet.

Denna artikel är skriven i samarbete med BostadsZonen

Publicerad 13:22, 30 november 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Dagens fråga: Glasspriserna stiger, hur påverkar det ditt glassintag?

Rode Lennartsdotter 

– Jag gillar glass, priserna kommer inte att påverka mitt glassintag alls.

Patrik Järvstrand

– Nej, mitt glassintag kommer inte påverkas av priserna. Te och glass är det sätt för mig att koppla av på kvällarna

LÄS ÄVEN: Dagens fråga: Vad tycker du om planerna att bygga ett 24-vånings hus i Axelsberg?

Anette Bodingh

– Jag äter inte glass så ofta men när jag väl tänker köpa mig en glass så kommer priset inte att påverka mig. 

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

Publicerad 10:11, 19 maj 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: