Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Investera i framtidens idrott

ELITEPADEL. Ingen har väl undgått att märka att padel är den nya favoritsporten för svenskarna, en roligt och social motionsform som har ökar lavinartat de senaste åren och som bara visar tecken på att fortsätta växa. Ur investeringssynpunkt är det ett väldigt intressant alternativ, eftersom de flesta får tillbaka sitt kapital på ganska kort sikt – allt styrs av beläggningsgraden du lyckas uppnå. Fördelen jämfört med att bygga tennisbanor är att du får plats med betydligt fler banor på samma yta och därmed fler aktiva användare.

En padelbana tar alltid minst 231m² i anspråk – själva spelplanen är 10x20m och du måste räkna med minst en halvmeter fri yta runt om banan för att man lätt ska kunna ta sig runt. Den optimala takhöjden är 8 meter, medan minimum ligger på 6 meter.

Pris för att bygga padelbana eller padelhall varierar naturligtvis, beroende på storleken och materialen framförallt, en bra uppskattning är dock runt 1 miljon per bana du vill ha i hallen. Ifall själva hallen redan finns tillgänglig får du räkna med att banan kostar minst 200.000 kr plus moms, men då är inte monteringen inkluderad. Timtaxan för att hyra en bana ligger mellan 250-400 kr, och det är vad du bör basera dina kalkyler på. Nu när utbudet blir större och spelarna mer erfarna kan det vara ett bra drag att satsa på en högre kvalitet. Underlaget är såklart en viktig faktor, men även miljön runt omkring – bra belysning, en fräsch butik med ett genomtänkt utbud, ett kafé, en restaurang etc. Det finns många saker att tänka på för att försäkra dig om att spelarna kommer att välja just din hall. 

Ett säkert tecken på att padelbanor är en bra investering är att de kommer upp som svampar ur jorden på flera håll runt om i landet, här har det byggts 0 till 100 padelbanor på bara några år. Fortfarande är dock efterfrågan betydligt större än tillgången, det senaste året beräknar Svenska Padelförbundet att inte mindre än 500.000 svenskar provat den nya trenden. 

Vi vill slutligen ge några lugnande ord till alla tennisentusiaster – tennisbanor byggs fortfarande. Även tennis är fortfarande en populär sport som många vill investera i, det man oftast gör numera är att bygga tennisbanor och padelbanor under samma tak, eller i anslutning till varandra. På så vis kan man tillfredsställa fler idrottsutövares behov samtidigt, och det är ett snabbare sätt att få avkastning på sin kapitalsatsning.

Denna artikel är skriven i samarbete med Elitepadel

Publicerad 14:54, 11 februari 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Sportlov 2021 i Hägersten- Älvsjö

    1 mars kl.10:00 - 5 mars kl.22:00
  2. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 9 maj kl.16:00
  3. Färgfabrikens vårmarknad 20-21 mars

    20 mars kl.11:00 - 21 mars kl.17:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: