Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Underhållande filmer om affärsvärlden

FILMTOPP. Precis som det kan vara tufft att jobba på ett företag, är det inte heller alltid en dans på rosor att driva ett. Det har gjorts massor av komedier och dramer om affärsvärlden, inte sällan med en viss dos sensmoral inbakad mellan raderna. I den här artikeln listar vi några favoriter som både chefen och den anställde kan känna igen sig i.

Office Space (1999)

Innan Ricky Gervais förnyade underhållnings-TV med The Office var Office Space den mest anarkistiska business-komedin du kunde lägga fingrarna på. I denna sylvassa komedi (med tokhög igenkänningsfaktor) får vi bekanta oss med Peter Gibbons, som hatar sitt kontorsjobb mer än någonting annat. 

När hans psykolog ska hjälpa honom att slappna av med hjälp av hypnos, dör psykologen och Peter hamnar i ett permanent stadie där han inte kan känna oro. Detta får honom att fatta radikala beslut och göra precis som han vill på kontoret… eller varför ens gå till jobbet? Det finns ju inget att oroa sig för ändå… väl?

Office Space går att se på hyrtjänster som SF Anytime, Google Play och iTunes. Välj att se den via dessa aktörer istället för att fulstreama den på Dreamfilm eller liknande illegala tjänster.

The Big Short (2015)

En redogörande film om den stora finanskrisen 2008 låter kanske inte som en popcornrulle, men det vill vi ändå hävda att The Big Short faktiskt är! I denna helgalna “wikipedia-komedi” får vi se stjärnor som Brad Pitt, Margot Robbie och Ryan Gosling förklara hur börskraschen gick till, samtidigt som de själva försöker tjäna sig en rejäl hacka.

Enkelt förklarat följer de en excentrisk affärsman spelad av Christian Bale, som går emot alla rekommendationer när han väljer att blanka/lägga sig kort på bostadsmarknaden. Detta efter att han har förstått att bankerna har skapat en bostadsbubbla genom att låna ut galna pengasummor till vem som helst, även om det inte ens kan amortera. 

The Big Short är ruggigt rolig, spännande och intressant. Filmen finns att se hos de flesta hyrtjänsterna och på Netflix.

Chef (2014)

Har du någonsin drömt om att driva din egna restaurang eller kanske en foodtruck? Det har i alla fall chefskocken Casper, som säger upp sig från den hippa restaurangen han jobbar på i L.A. för att öppna en egen foodtruck i Miami. Detta blir också ett tillfälle för honom att återknyta till sin exfru och deras gemensamma son.

I huvudrollen ser vi Jon Favreau, som i dag förmodligen är mest känd för sina Disneyfilmer. Han har exempelvis legat bakom Iron-Man, Djungelboken och Star Wars-serien The Mandalorian. 

Chef är en betydligt mindre film, men det är också en av hans bästa. Maten ser helt gudomlig ut och det är svårt att inte låta sig inspireras. Vilket vi gissar att filmen också har gjort, en hel del, sett till alla foodtrucks som har dykt upp de senaste åren. 

Har du redan plöjt igenom ovanstående titlar? Oroa dig inte. På nöjessidan Filmtopp.se hittar du massor av film- och serietips. 

Denna artikel är skriven i samarbete med Filmtopp.se

Publicerad 15:10, 2 december 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabriken: Symbiosis – en mångfacetterad utställning och plats för möten, workshops och samtal

    10 september kl.09:36 - 28 november kl.17:00
  2. Utställning på Färgfabriken: Goodbye limb, hello limb!

    18 september kl.13:00 - 17 oktober kl.17:00
  3. Vippans klädbytardagar i Fruängen (hösten -21)

    24 september kl.09:00 - 26 september kl.16:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: