Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Startskottet gått för nya avloppstunneln

Arbetet med nya avloppstunneln mellan Bromma och Sickla via Axelsberg har nu dragit igång på allvar.

Avloppstunneln ska leda fram till Henriksdals reningsverk I Sickla och förra veckan genomfördes den allra första sprängningen i projektet.

– Nu inleds en ny fas i ett av Stockholms största infrastrukturprojekt som syftar till att förbättra reningen av stadens avloppsvatten och minska stadens påverkan på både Östersjön och Mälaren samtidigt som kapaciteten för att rena avloppsvattnet från en växande befolkning säkras. I ett Stockholm som växer måste vi värna det vatten som omger oss, kommenterar Katarina Luhr (MP) miljö- och klimatborgarråd i ett pressmeddelande från Stockholm Vatten.

Den första sprängningen gjordes vid Ålsten/Smedslätten, där en av de sex arbetstunnlar i projektet till den 1,4 mil långa tunneln från Bromma till Sicklaanläggningen. Tunneln sprängs ut mellan 30 – 90 meter under marknivån.

LÄS ÄVEN: Tunnelbygget: Här ska 140 lastbilar per dag passera

Med denna första sprängning är nu alla delar av det som i pressmeddelandet kallas ”Stockholms största miljöprojekt”, igång.

När den nya tunneln är färdig år 2026, stängs Bromma reningsverk och allt avloppsvatten från Bromma och söderort kommer att renas i Sicklaanläggningen under Hammarbybacken och Henriksdals reningsverk.

Bilden: I Axelsberg byggs vägar för lastbilarna som ska transportera sprängstenen från tunnelbygget

Publicerad 18:51, 18 maj 2020
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: