Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

boende för nyanlända

Krönika: Så blir man kändis på Personnevägen 93

KRÖNIKA. Alltså! Ibland blir det helt galet fast på ett positivt och roligt sätt när man kommer till nya boendet på Personnevägen i Hägersten.

Jag åkte dit en kväll förra veckan kl. 19 för att fixa pedaler på en barncykel och för att jag skulle skjutsa en kille till fotbollsträningen vid 19:30. När jag klev ur bilen blev jag välkomnad direkt med “Welcome Johnny how are you?”

När jag började fixa med cykeln så hör man från ståltrappan “HELLO JOHNNY!”. Direkt efter hör man en röst längre in från gården “IS JOHNNY HERE?”. Under tiden börjar det långsamt samlas barn runt mig, någon minut senare hör man återigen från högsta våningen JOHNNY, JOHNNY, JOHNNYYYY och en kvinna bara rusar ner för trapporna.

boende för nyanlända

Jag blev lite orolig att hon skulle ramla och slå sig. Men hon ville bara få sin cykel fixad så hon sprang vidare för att hämta sin cykel. Då märkte hon att den redan var fixad och blev överlycklig. Saken var den att jag hade åkt förbi några dagar tidigare och fixat till det sista på två cyklar som jag sedan hade glömt att meddela ägarna då bland annat hennes.

Fast att jag gång på gång försökte tala om för alla som kom att jag inte hinner fixa andra cyklar i dag. Så hade det ändå efter ca 10 min samlats en redig klunga med ungdomar och barn som var nyfikna och 4 – 5 med cyklar som behövdes fixas plus några mindre barn som bara ville ha lite bus 😜. Jag hann busa med några och tittade till tre cyklar som kommer behövas lite mer åtgärder på.

boende för nyanlända

Även om det tog dubbelt så lång tid att fixa cykeln som jag var där för. Även när de var i vägen och pillade med mina verktyg. Så kändes det ändå rätt underbart att bli så uppskattad. Man blir nog lite bortskämd med att få uppleva uppskattning på detta boende vilket flera Startvänner kan intyga ❤️❤️❤️.

Men att jag dessutom hade blivit lite som en kändis där alla till och med vet vad jag heter hade jag Ingen aning om 😲😎. Så nu funderar jag lite på att vid nästa cykeldag så kan jag ju sitta vid ett litet bord och skriva autografer 😎😜.

LÄS ÄVEN: Engagerade grannar ger starthjälp till nyanlända i Hägersten

Med detta vill jag säga till alla som känner för att hjälpa till med något litet som stort. Kanske till och med är intresserad av att bli en Startvän.

Så är det inget att tveka om!
#> Ni kommer få vänner för livet ❤️.
#> Ni kommer få uppleva massor av underbara saker ❤️.
#> Ni kommer få massor av nya erfarenheter ❤️.
#> Troligtvis kommer ni bli allmänt positivare ❤️.

Visst kan det även vara lite jobbigt ibland men för det mesta är det bara en riktig energiboost som bara skapar styrka och posivitet för en själv 💪. Om det låter intressant att göra en insats ta då kontakt med någon ansvarig på Starthjälpen.

boende för nyanlända

Johnny Ekdahl – numera kändis på Personnevägen 93 😎😀.

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här

Publicerad 15:35, 18 maj 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: