Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Hyresrätter blir bostadsrätter på Hägerstensåsen

I veckan ägde två ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter rum på Hägerstensåsen. En sällsynt affär numera.

I två fastigheter på Bokbindarvägen ombildades sammanlagt ett 50-tal lägenheter. Det var privata fastighetsägare som sålde sina fastigheter till hyresgästerna i två nybildade bostadsrättsföreningar.

Intresset för att ombilda har varit nedåtgående sedan 2010. Under 2017 var det endast 1500 hyresrätter som blev bostadsrätter i hela Stockholms län, enligt Fastighetstidningen.

Anledningarna till nedgången sägs vara nya amorteringskrav, tuffare krav från bankerna samt att föreningarna kan ha svårt att matcha bostadsbolagens bud.

Hur ser marknaden för ombildningar i Hägersten-Liljeholmen ut?
– I området har det inte skett och kommer troligtvis inte att ske särskilt många ombildningar i närtid. Det är främst när privata aktörer säljer av sina fastigheter som en ombildning eventuellt sker, antingen genom hembud eller om fastighetsägaren ger ett erbjudande till de boende, säger Nina Almqvist Feodoroff, på Restate Bjurfors Isaksson Partners som står bakom ombildningarna på Bokbindarvägen.

Den ena fastigheten på Bokbindarvägen såldes efter intresseanmälan från de boende – så kallat hembud – för 34 miljoner kronor, vilket motsvarar 53 459 kr/kvm. Den andra fastigheten såldes för 72 miljoner kronor vilket motsvarar 50 209 kr/kvm

Publicerad 18:28, 4 juli 2019
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: