Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nya O’Learys i Liljeholmen breddar konceptet

Under pandemin har O’Learys Liljeholmstorget bytt ägare och nu har den tio år gamla och över 700 kvadratmeter stora restaurangen i två plan öppnats igen efter en genomgående renovering. Mer musik och underhållning väntas nu i de nyrenoverade lokalerna.

– Vi hade stängt i tre månader då vi själva renoverade lokalerna. Vi har bland annat byggt ett nytt kök och två bardiskar, klätt om möbler, satt upp fler soffor, byggt en större scen på övervåningen, satt upp en shufflebana och monterat ner ett 30-tal tv-apparater, säger platschefen Jimmy Raee Magnusson, som driver restaurangen.

LÄS ÄVEN: Nu drar VM-yran igång på riktigt i Liljeholmen

Trots sin relativt unga ålder har Jimmy har varit i restaurangbranschen i ett 15-tal år, hans pappa var krögare och Jimmy fick följa med honom på jobbet redan i unga år. Nyligen blev han själv pappa och familjen har nu flyttat till Ekensberg med promenadavstånd till Liljeholmen.

Hårda coronarestriktioner råder fortfarande i krogbranschen med bland annat max fyra personer per sällskap samt minst två meter mellan borden. Före pandemin kunde O’Learys ta emot 200 personer, idag cirka hälften.

– Men det händer aldrig. En bra dag har vi kanske 70-80 gäster, säger Jimmy som också berättar de inte tagit emot någon form av aktivitetsstöd eller annat statligt bidrag under pandemin.

– Det enda är att hyresvärden Citycon fryste hyran så det blev hyresfritt under de två första månaderna vi renoverade, säger han.

Det nya köket är dimensionerat för 170 sittande gäster.

När pandemin är över blir det ännu mer fokus på luncher, happenings, band och underhållning. Samtidigt har sportdelen minskat något.

– Det bor en hel del unga vuxna här i området och bland dem är sportintresset inte alltid så stort. Vi har fortfarande mycket sport, färre större skärmar som man kan se matcher på. 

Iställer ska restaurangen satsa på trubadurer, quiz, karaoke och band som uppträder. Samarbetet fortsätter med Annis Brander, trubadur och artistförmedlare.

För barnfamiljerna finns det barnkalas på söndagar och mjukglass.

– Jag letar efter en mjukglassmaskin så vi kan bjuda alla barn på glass i sommar. Vi får inte glömma bort barnfamiljerna, säger Jimmy. 

Restaurangen har kvar sin ingång från Liljeholmstorget och den är en del av Citycons planer på att utveckla torgets roll som hjärtat i Liljeholmen och mötesplats. Sandra Perslund är centrumchef.

– Här ska vi skapa en trevligare torgmiljö med utomhusserveringar och södervibbar, en plats för matupplevelser där man vill hänga mer, säger Sandra.

Text: Mats Falck
Bild: Alex Farnsworth
Stora bilden: Platschefen Jimmy Raee Magnusson och Alvaro Franco, barchef 

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här

Publicerad 12:34, 26 mars 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: