Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Vi vill växa med den nya parken”

ENTREPRENÖR. Om några veckor är det dags för besiktning av den nya parken i Trekanten. Den 7 juli för att vara exakt. Ägarna av Trekantsparkens kafé är glada över att den nya parken öppnar.

I vintras byggdes parken mellan Nybohov och Liljeholmens centrum men ännu finns inga indikationer på när den kommer att öppna.

Tidigare var den nyanlagda parken igenväxt och dåligt belyst. Men snart kommer allmänheten få tillgång till boulebana, utegym med hinderbana samt trevliga sittplatser. Allt detta, endast ett stenkast från Fruktparken.

För fem år sedan startade Daniel Wessman och hans fru Ping Zhang Trekantsparkens kafé på andra sidan Fruktparken. För något år sedan fick de en ny plats närmare tunnelbanan. Daniel är glad över att den nya parken snart är klar.

Trekantsparken (5 of 6)

– Det är en suverän satsning från Stockholms stads sida. Mer rörelse i området påverkar oss väldigt positiv. Det blir mer levande. En lekpark och aktiviteter samt alla träningspass på gräset. För att inte prata om alla som promenerar runt Trekanten. Vi vill växa med parken, säger Daniel.

Trekantsparken (4 of 6)

Bättre stadsdel har tidigare skrivit om kaféet som hade öppet förra sommaren lite till och från, är det bara nu som paret har haft allt på plats för att kunna köra en hel säsong. Kaféet är populärt i området.

– Det är så trevligt där. Alltid mycket folk. Ägarna är så underbara. Alltid glada och hjälpsamma. Förstår inte hur de fixar allt själva. En tio i topp till ägarna, skriver Lilian Forsman till Bättre stadsdel.

Men de som arrenderar runt 65 kvadratmeter parkmark har fått satsa. De fick till exempel dra in el och vatten till kiosken på egen bekostnad.

Trekantsparken 3 (1 of 1)

– Det enda som saknas för allas trevnad är en toalett, säger Daniel.

Daniel och Ping har tidigare drivit en bar i Yantai i Kina i tolv år. De har stor erfarenhet av service. Ping bakar allt själv. Tesortimentet är special-importerat och paret vill satsa på lite mer asiatiskt kryddad mat som komplement till Caesar-sallader, smörgåsar och smoothies.

Trekantsparken (3 of 6)

Paret har planer på att bygga ut. Bland annat ett takskydd till uteserveringen. Huruvida det går i lås beror på om de får bygglov.

– Vi är nu beredda att driva café-verksamheten året runt. Men då kommer området definitivt att behöva en offentlig toalett, säger Daniel. Vi vill satsa mer hälsoinriktad verksamhet. Kanske skulle man kunna kalla parken för Hälsoparken i framtiden.

Text och foto: Alex Farnsworth

Trekantsparken (6 of 6)

Publicerad 22:03, 27 juni 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: