Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Aktiehandel: Vad vi kan lära oss av de bästa handlarna

SKILLING. Om du är ny i tradingvärlden kan en investering på aktiemarknaden visa sig vara ett bra sätt att sätta igång din tradingresa. Det bästa sättet att lära sig om trading är att delta och uppleva finansmarknaden själv, och med CFD-handel på Skilling, kan du öppna ett gratis demokonto och bli bekant med tradingprocessen utan att behöva riskera ditt egna kapital. 

Ett annat sätt att få grepp om med skicklig trading på aktiemarknaden är att lära sig av de bästa aktiehandlarna som tjänat ihop sina förmögenheter  genom att handla med aktier. I den här artikeln kommer vi att ta reda på vad som kan läras av dessa imponerande handlare och avslöja deras bästa tradingtips.  

Paul Tudor Jones
Paul Tudor Jones är en av världens mest kända aktiehandlare. Jones föddes i Tennessee 1954 och började sin finansiella karriär genom handel med bomull, men är mest känd för att investera i Dow Jones Industrial Average (DJI). Den profilerade aktiehandlaren investerade i indexet när priset sjönk dramatiskt med 22 %, vilket gav Jones en imponerande vinst på 100 miljoner dollar. 

Jones mest ikoniska börsögonblick inträffade dock på 1980-talet när han framgångsrikt förutspådde utfallet på börsen 1987. 

Eftersom Jones är en så inflytelserik aktör på aktiemarknaden finns det mycket att lära av hans egen tradingstrategi. Hans strategi var att anta att varje position som han öppnade på börsen var fel och att placera riskpunkter korrekt. Den här strategin tillät honom att utföra en välutvecklad exitplan om hans positioner inte följde de förutsägelser han hade gjort, vilket minimerade hans förluster. 

Ray Dalio
Ray Dalio är grundare av ett av världens mest framgångsrika investeringsförvaltningsföretag: Bridgewater Associates. Han grundade sitt företag 1975, men det var i hedgefondssektorn på aktiemarknaden som han tjänade ihop sin förmögenhet. I juni 2019 utsågs nämligen Dalio till den 58:e rikaste personen i världen. 

Kanske som en av historiens yngsta aktiehandlare, gjorde Dalio sin första investering vid 12 års ålder, när han köpte aktier för 300 dollar i Northeast Airlines och fortsatte att tredubbla sin investering. 

Dalios etos är att handla utan känslor. Marknadssentiment har en av de största inflytandena på kortsiktiga kursfluktuationer på finansmarknaden. Det är här handlare förutser att marknaden kan förändras och låter sin bedömning överskuggas av sin oro och tar en position baserad på känslor. 

På grund av börsens volatilitet kan du ibland tvingas ta beslut på två sekunder, vilket kan vara skillnaden mellan stora vinster och betydande förluster. Dalio förespråkar självdisciplin, strategi och undvikande av rädsla och girighet, om du vill bli en framgångsrik aktiehandlare. 

Ross Cameron 
Ross Cameron är en av de mest framgångsrika aktiedagshandlarna, som 2016 tjänade uppskattningsvis 222 244 dollar endast genom sina affärer. På grund av detta beslutade Cameron att dela med sig av sin kunskap för att hjälpa andra att uppleva framgångsrik trading med aktier och grundade Warrior Trading – en online-utbildningsplattform för att utbilda potentiella handlare om dagshandelsstrategier. 

Camerons personliga strategi är att fokusera på aktier med lågt värde och att göra stora vinster på sitt kollektiva värde under en längre period. Han tror att en av de viktigaste färdigheterna som krävs för att framgångsrikt handla på aktiemarknaden är förmågan att känna igen när din position är utmattad och veta när du ska gå ur den. 

Han tillskriver också sin framgång till sin förmåga att identifiera de bästa aktierna att investera i. Han siktar på att hitta aktier som har potential att röra sig 20-30 % på en dag. Cameron gör detta genom att bedöma de aktier som tidigare har presterat på detta sätt och jämföra dem med andra tillgängliga aktier, genom att fatta beslut baserat på sitt undersökningsresultat. 

Naturligtvis är det osannolikt att du kommer att uppleva framgång över en natt på aktiemarknaden, men genom att genomföra en genomtänkt strategi, göra din undersökning och genom att agera på informerade förutsägelser snarare än impuls, kan du göra några potentiella vinster på egen hand. 

Denna artikel är skriven i samarbete med Skilling

Publicerad 07:00, 11 oktober 2021

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Dagens fråga: Glasspriserna stiger, hur påverkar det ditt glassintag?

Rode Lennartsdotter 

– Jag gillar glass, priserna kommer inte att påverka mitt glassintag alls.

Patrik Järvstrand

– Nej, mitt glassintag kommer inte påverkas av priserna. Te och glass är det sätt för mig att koppla av på kvällarna

LÄS ÄVEN: Dagens fråga: Vad tycker du om planerna att bygga ett 24-vånings hus i Axelsberg?

Anette Bodingh

– Jag äter inte glass så ofta men när jag väl tänker köpa mig en glass så kommer priset inte att påverka mig. 

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se

Publicerad 10:11, 19 maj 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: