Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Allt du behöver veta om Bitcoin

SKILLING. Värld av decentraliserade ekonomier och ökad användning av kryptovalutor har vuxit fram i en exponentiell takt sedan den skapades. År 2009 startade en anonym utvecklare, eller en grupp utvecklare som kallar sig Satoshi Nakamoto, Bitcoin (BTC). Det var ett försök till att underminera finansinstitut och decentralisera finansmarknaden, reducera behovet av banker eller centraliserade institut för finansiella transaktioner, samt ge mer kontroll och ägande till individerna som spenderar sina pengar.

Valutahandel har utvecklats till en punkt där vem som helst kan börja handla med potentiellt mycket liten kunskap om branschen och dess nyanser. I början behövde köp av kryptovalutor, till skillnad från traditionella aktier och valutakurser, göras på en börs. Börsen ger information om hur många (eller hur mycket) av ett visst kryptomynt du kan köpa och hur mycket det är värt. Under de senaste åren har det blivit ännu enklare att köpa mynt. Det har funnits ett antal fintech-företag med börser som har utvecklat tjänster och appar som är lättillgängliga och begripliga, även för amatörhandlare, så att de kan köpa BTC med flera betalningsmetoder inklusive kreditkort, betalkort och PayPal.

Dessutom handlas kryptovalutor till stor del via CFD:er (eller Contract for Difference). I huvudsak låter CFD-handel användaren analysera relevanta data, spekulera i tillgångens prisrörelser och välja om de vill köpa eller sälja tillgången utan att faktiskt äga den. Så hur påverkar detta kryptovalutor?

Vad är kryptovaluta?

En kryptovaluta är en decentraliserad digital valuta. Den är baserad på blockchain-teknik som är en regelbok som kontinuerligt uppdateras och övervakas av ett nätverk av datorer runt om i världen, vilket gör det nästan omöjligt att förfalska valutor. Nätverket styrs inte av någon central finansmyndighet.

Datorerna som använder blockchain-tekniken skyddar nätverket genom att lösa komplexa matematiska beräkningar och måste verifieras av vart och ett av systemen i nätverket för att alla transaktioner ska kunna behandlas framgångsrikt, vilket ger ett extra lager av säkerhet till systemen.

Dessa virtuella mynt antas snabbt i vardagen och fler återförsäljare accepterar nu BTC som en betalningsmetod utöver traditionella metoder. Exempel på stora organisationer och företag som accepterar BTC är eBay, Starbucks och Amazon. Denna massimplementering av kryptovalutor som BTC tjänar bara till att öka värdet och ytterligare sprida användningen av myntet.     

För- och nackdelarna med att köpa Bitcoin med ett kreditkort

För att köpa BTC eller någon annan kryptovaluta måste du först skaffa en digital plånbok att förvara dina mynt (tokens) i innan du kan köpa eller spendera dem. Detta är enkelt att göra. Processen för att köpa BTC underlättas betydligt eftersom det görs utan kontanter och utan att behöva gå igenom tjänster från tredje parter. En annan fördel med att specifikt köpa med ett kreditkort är att du kan njuta av fördelarna och belöningarna som erbjuds av leverantören.

När du köper BTC med kreditkort kan du också njuta av höghastighetsöverföringar. Banköverföringar kan ofta ta upp till flera dagar och denna skillnad i hastighet kan ge användare större säkerhet eftersom det finns mindre risk för bedrägliga aktiviteter. Nackdelarna med att köpa BTC med ett kreditkort är att du kan spendera för mycket. Även om detta också gäller vid vanlig användning av ditt kort kan det verka lätt att spendera pengarna och gå över den överenskomna gränsen som din kreditkortsleverantör har. Det finns också risk för att din kortinformation stjäls om du inte använder en pålitlig handelsplattform, något som kan kräva mycket tålamod och forskning för att hitta. En annan nackdel när du köper BTC med ditt kreditkort är att marknaden är extremt volatil och att du kan gå i skuld mycket snabbt på grund av marknadsfluktuationerna.

En titt in i framtiden…

Kryptomarknaden har en extremt volatil karaktär, med priser som varierar kraftigt. Även om detta kan ses som något negativt finns det också en möjlighet för handlare som har gjort sin läxa och läst på o olika mynt och marknadstrender att snabbt gå med vinst och potentiellt vinna en andel i framtiden för globala valutor. Att köpa BTC har aldrig varit enklare med någon tillgänglig traditionell metod. Men det är viktigt att göra så mycket forskning som möjligt för att känna dig säker på att du gör rätt i att investera dina pengar i kryptovalutor, vilken betalningsmetod du än använder.

Denna artikel är skriven i samarbete med Skilling

Publicerad 06:00, 18 november 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Färgfabrikens vårmarknad 20-21 mars

    20 mars kl.11:00 - 21 mars kl.17:00
  2. Edelcrantzloppisen 2021

    18 april kl.11:00 - 15:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Äter du pizza idag?

View Results

Publicerad 20:29, 1 januari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: