Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Bättre kaffe enklare

SENSEO. Att dricka kaffe är i Sverige något de flesta gör. Många dricker en eller två koppar för att komma igång på morgonen eller under andra tidpunkter på dagen. Oavsett när du dricker ditt kaffe så kan du enkelt både förbättra och förenkla det för dig själv.

Sverige är ett av de länder som dricker mest kaffe i världen. Det sammanställs årligen listor över vem som konsumerar mest kaffe, listor som Sverige är med om slåss om pallplats på. Klimatet i Sverige passar inte för att odla kaffe i. Men så fort importen av kaffe hade kommit igång för många år sedan, så väcktes svenskens kaffeintresse.

För många är kaffe en nödvändighet. Det är det som sätter igång dem på morgonen men även det som får dem att orka igenom dagarna. Kaffet bjuder på en liten kick som är väldigt välkommen. Det är också förknippat med de sociala aspekterna. Vid fikor och bjudningar är kaffe en given dryck att servera.

De flesta svenska hem har en traditionell kaffekokare. Ofta har de ett par år på nacken och de hålls i många fall inte efter på ett önskvärt sätt. Det är inte ovanligt att de kalkar igen eller att de inte rengörs regelbundet, något som påverkar kaffeupplevelsen negativt.

Ett bra alternativ är en av de kaffemaskiner som Senseo har att erbjuda. Där brygger man med hjälp av en kapsel sitt kaffe. Det går dels snabbare, är mindre att hålla efter och det smakar ofta bättre.

Brett utbud

Bland Senseos olika kaffemaskiner hittar du ett antal olika varianter. Varje kapselmaskin är designad för att ge dig riktigt gott kaffe, oavsett om du väljer en maskin som gör en kopp i taget, brygger en hel kanna eller klarar av båda uppgifterna.

En fördel med en kapselmaskin är att kaffet alltid bryggs på ett bra sätt och dessutom likadant mellan de olika bryggningarna. När du själv brygger kaffe så kan mängden vatten och kaffe variera, något som påverkar hur resultatet blir. Med en maskin från Senseo så är kaffet i varje kapsel vägt och innehåller på grammet rätt mängd. Samma sak med vattnet. Det gör en stor skillnad.

Med en maskin där du dessutom har möjligheten att brygga en kopp åt gången så eliminerar du den där slatten i botten på kaffekannan du häller ut. Den där slatten som ingen drack oh som har kallnat. På det sättet är det även mer hållbart. Dessutom är kaffet odlat på ett sätt som är även det är hållbart.

Kaffet är UTZ-certifierat, något som bara de produkter som lever upp till en väldigt hög nivå av hållbarhet belönas med. Med andra ord så är miljöpåverkan lägre med detta kaffe än kaffe om inte har UTZ-certifikatet. Något som definitivt är viktigt att tänka på.

Denna sponsrade text är producerad i samarbete med Senseo

Publicerad 07:12, 28 april 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: