Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Karin tar Puls & Träning till en ny nivå

PULS & TRÄNING. För tretton år sedan öppnade Mälarhöjdsbon Karin Sager och hennes man ett gym. Puls & Träning var igång. Idag omsätter gymkedjan 200 miljoner kronor och driver gym i både egen regi och som franchise. I maj öppnar Puls & Träning Västberga – kedjans största gym någonsin.

Puls & Träning Västberga är det 83:e gymmet i kedjan och kommer vara nästan 1400 kvadratmeter stort.

– Det blir vårt flaggskepp. Juvelen i kronan. Fantastiskt kul, säger Karin Sager.

Allt började i Hammarby Sjöstad

Det var i Hammarby sjöstad som Karin och hennes man Leif öppnade den första anläggningen.

– Jag hade bott i Bryssel ett tag men träffade min man här i Stockholm. Jag flyttade hem med jakt på nya utmaningar och då var det ett bra läge att starta företag, säger hon.

Att de startade just ett gym var lite av en slump. Karin är ekonom, Leif är ingenjör och båda är intresserade av träning genom sina sporter, dans respektive ishockey. När de tränade på gym tillsammans i början av 2000-talet såg de en potential i branschen. De gjorde en marknadsundersökning som bland annat visade att folk tyckte att det var dyrt att gå på gym, att det var för korta öppettider och att många inte kände sig bekväma i gymmiljö.

– För att få ner priset och öka tillgängligheten gav vi passerkort till kunderna, och för att de skulle känna sig bekväma och trygga gjorde vi det familjärt och trevligt. Det var mer vardagsrumskänsla över gymmet. Detta är värden vi jobbar mycket med än i dag.

Folk skrattade i början

Det första gymmet gick så bra att de bara sex månader senare hade lagt undan så mycket pengar att de kunde öppna sitt andra gym, denna gång i Årstadal.

– När vi öppnat gym nummer två sa vi att vi ska ha 100 anläggningar. Då skrattade folk åt oss. De flesta tyckte nog vi var galna. Men nu öppnar vi vårt 83:e och inom ett par år passerar vi hundra. Då ska vi fira.

Karin beskriver bolagets resa på samma sätt som många andra entreprenörer. Det är hårt arbete, framgångar varvat med tuffa motgångar. Men framförallt är det väldigt roligt.

– När vi startade gjorde vi allt själva. På dagarna var vi personliga tränare, kvällarna sålde vi medlemskap och på nätterna skötte vi administrationen.

De fick också en hel del hjälp av sina familjer.

– Min bror byggde it-systemet, min mamma hjälpte till med administrationen och byggde hemsidan, Leifs mamma städade och hans bror hjälpte oss med passersystemen. Inte förrän vi öppnade det sjunde gymmet kände vi att vi vågade anställa personal.


Huvudkontoret flyttades till vardagsrummet

Under åren har gymkedjans anläggningar drabbats av både bränder och översvämningar. Dessutom var det en stor brand på huvudkontoret 2012.

– Vi fick flytta hela huvudkontoret hem till vårt vardagsrum ett tag. Det var tufft.

Men nu går det bra för Puls & Träning. Idag har företaget sammanlagt cirka 250 medarbetare, inklusive ett 30-tal på huvudkontoret och ett 20-tal franchisetagare.

– Numera startar vi nya anläggningar mestadels i egen regi. Men cirka hälften av gymmen drivs av franchisetagare, och de är härliga människor som älskar träning och att ge bra service.

Karin tror att en del av det som ligger bakom framgången är att hon och hennes man kom in som entreprenörer i gymbranschen och tänkte igenom affärsmodellen noggrant.  

– Vi hade en dröm om att starta ett företag som fungerar och får nöjda kunder. Vi gillar träning men det är företagandet vi brinner för.

Karin och Leif har startat flera företag ihop med de övriga delägarna, bland annat byggföretaget Taklyftarna.

– Vi har flera företagsidéer, men de är hemliga än så länge, säger Karin lite skrattandes.


Kedjans största gym öppnar i Västberga

Den 18 maj öppnar alltså Puls & Tränings största gym någonsin. I en nästan 1400 kvadratmeter stor lokal under Stora Coop i Västberga ska det nya familjära supergymmet ligga.

Gymmet skiljer sig på flera sätt jämfört med de mindre kvartersgymmen som är kännetecknande för kedjan. I lokalen i ett plan med industriella glasväggar erbjuds en stor maskinpark för kondition- och styrketräning, fria vikter, gruppträning, yogaklasser, personliga tränare, sprintbana, virtuell spinning och roddträning, barnpassning, bastu, caféhörna, behandlingsrum samt DJ-bås.

DJ-bås i ett gym?
– Ja, vi hoppas vi ska kunna använda det när vi till exempel har olika temakvällar och events. Och varför inte discofredag emellanåt?

Glasväggarna gör att man kan se in i de olika träningsrummen och på så sätt förstärks känslan av rymd.

– Det blir ljust och fräscht, familjärt och hemtrevligt.

I ett av rummen blir det de senaste roddmaskinerna, i ett annat spinning med ett 30-tal träningscyklar. Båda lokalerna har stora skärmar på väggarna och stora fläktar för att kunna erbjuda virtuell träning.

– Vi vill erbjuda en större upplevelse än att bara cykla på en spinningcykel och ge fler möjlighet att prova gruppträning.

Eftersom gymmet ligger i ett område med många arbetsplatser så blir det gruppträningspass både tidig morgon, lunch och kväll. Utanför är det fri parkering med gott om platser.

Vad är bäst med den nya anläggningen i Västberga?
– Att den vänder sig till alla, både till den ovane gym-motionären som till de som tränar mycket. Vi erbjuder dessutom barnpassning och då finns det inga ursäkter längre för att inte träna, säger Karin som själv är småbarnsförälder.


Fortsätter satsning i Stockholm och södra Sverige

Var befinner sig Puls & Träning om fem år?
– Då kanske vi har 120 gym, vi är starkare i Finland och vi kanske finns i något mer baltiskt land. Vi fortsätter även vår satsning i Stockholm och södra Sverige. Vi ser potential i städer som Linköping och Malmö.

Karin jobbar själv som HR-chef i företaget och driver samtidigt flera utvecklingsprojekt, bland annat en app som ska lanseras under 2019.

– Jag har världens roligaste jobb. Det kanske är lätt att säga så här med lite distans men för att få göra det man drömmer om och dessutom få lyckas, då måste man våga satsa. Dessutom krävs det en hel del tålamod och att man är beredd att resa sig upp och jobba, inte minst vid motgångar.

Karin Sager, grundare och delägare av Puls & Träning
Uppvuxen: I Hässelby
Bor: I Mälarhöjden
Familj: Man Leif Sager (medgrundare av P&T) och två barn 1 och 3,5 år
Bästa träningstips: Löpning på olika sätt: sprint, backe, hoppa groda, powerwalk med stavar m.m. Variationen är oändlig!

Läs mer om det nya gymmet i Västberga här 
Kolla in 3D-filmen av nya gymmet här

Denna artikel är ett samarbete med Puls & Träning
Bild: Alex Farnsworth

Publicerad 09:09, 7 april 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Liljeholmskajens Fototävling Årets bild 2021

    31 mars kl.08:00 - 30 april kl.23:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: