Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Vi bildade nya föreningen för att främja tjejernas utveckling”

Mälarhöjdens IK Fotboll flickor16 har bildat en egen förening som ger möjlighet till tuffare utmaningar och roligare fotboll.

En regeländring av Stockholms Fotbollsförbund innebar att Mälarhöjdens IK Fotbolls flickor16 fick ett nej till fortsatt spel i serien för 17/18-åringar. Med en trupp på över 30 spelare var det inte aktuellt med endast ett lag i jämnåriga flickor16-serien.

När det endast får vara 11 spelare på plan är 30 spelare i en trupp alldeles för många. Tränarna såg att potentialen hos tjejerna var större än så. 

Men det kom upp en lösning. Salem FF:s damer hade en plats i damernas division 3, men laget skulle lägga ned. Tillsammans med MIK:s flickor16 bildade de Salem DFF och den nya föreningen tog över platsen i division 3.

Salem DFF tog även över MIKs plats i flickor16-serien vilket innebar möjligheten till två lagResized_20160523_213706 i seriesystemet.

– Salem DFF är en förgrening och en systerklubb till Mälarhöjden IK. Vi tog beslutet att bilda föreningen för att främja tjejernas utveckling. Vi vill att tjejerna ska fortsätta spela fotboll och tycka det är kul, säger Maurice Simonius, sportansvarig i Salem DFF.

Den negativa genomgående trenden inom damfotboll är att tjejer lägger skorna på hyllan vid 16-års åldern. Salem DFF vänder nu trenden. Förra säsongen bestod laget av 22 tjejer – idag är de 31 stycken.
– Målet är att tjejerna inte ska behöva ta beslutet om att lägga av vid så tidigt utan istället kanske ta beslutet högre upp i åldrarna, säger Maurice och fortsätter:
– Vi tar emot alla tjejer som vill spela fotboll och som kan grunderna. Har man ambitionen, viljan och grunden vill vi inte tacka nej till spelare.

Visionen för Salem DFF är att hålla sig kvar i damernas division 3 men omställningen till den tuffare ligan har inte varit en dans på rosor. Förlust i de fyra första matcherna har berott på bristen på rutin och fysik, menar Maurice Simonius.

– Bollinnehavet har varit cirka 50-50 men vi har inte rutinen som behövs. Men vi jobbar på det och vi har goda chanser att hålla oss kvar. Tjejerna lär sig mycket av att spela i seniorligan. Det hela har varit en ’aha-upplevelse’.

Text och bild: Pierre Dahlgren

olearys logga sport

Publicerad 13:12, 24 maj 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: