Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Misstänkt fusk med snöröjningen

Det kan han ha fuskats med plogning och halkbekämpning i Stockholm. Nu ska Stockholms stad göra en extern granskning av entreprenörernas arbete.

Det skriver Miljöpartiet i ett pressmeddelande. Efter SVT:s rapportering om brister inom snöröjningen tillsätter Stockholm stad en extern revision som ska granska entreprenörernas arbete.

– Om de indikationer vi fått nu stämmer, bland annat genom SVTs granskning, så är det upprörande. Vi visste att det har slarvats med sandningen, men dessa uppgifter indikerar att det skulle ha förekommit systematiskt fusk från entreprenörernas sida vilket är graverande om det skulle visa sig att det stämmer, kommenterar Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd.

SVT:s granskning visar bland annat att Hägersten-Liljeholmen, med flest kommunala trappor och infarter i Stockholm, beställdes snöröjning efter vinterns stora snöfall den 3 februari då minst tolv centimeter snö hade fallit.

Insatsen gavs högsta prioritet vilket innebar att snön skulle vara borta och underlaget halkbekämpat inom fjorton timmar.

Entreprenören gav sex trappskottare i uppdrag att snöröja och sanda 2 200 löpmeter trapp plus anslutande gångstråk. Enligt entreprenörens rapport var jobbet avklarat på exakt fjorton timmar.

För att denna ekvation ska gå ihop ska varje trappskottare ha skottat och sandat ungefär två trappsteg i minuten under dessa fjorton timmar. Utan rast eller tid att förflytta sig.

– I mina öron låter det inte logiskt, det låter som att man inte skulle klara av det, säger Daniel Helldén till SVT.


Trafikkontoret granskar snöröjningen genom bland annat stickprovskontroller, GPS-spår och allmänhetens tips. Sedan tidigare har Stockholms stad meddelat att det kommer bli aktuellt med viten i vissa fall där snöröjningen och halkbekämpningen inte fungerat.


Granskningen ska väntas bli klar inom en vecka.

I mejl till SVT  svarar de aktuella entreprenörerna att de har bra dialog med staden och är förhållandevis nöjda med hur snöröjningen fungerat.

Publicerad 12:36, 19 mars 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: