Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Tryggheten i Nybohov måste prioriteras

DEBATT. I samband med skjutningen i Nybohov i Liljeholmen fick vi både mail och samtal  av några boende i området. Vi har även träffat några på plats. Många är upprörda och oroliga och känner sig inte längre trygga att bo där med barn, eftersom de känner att området under en tid blivit alltmer otryggt. Bilarna kör fortutanför skolan, det pågår droghandel och parker, förskolegårdar underhålls inte och felanmälningar åtgärdas inte. De undrar hur kan politiker ha glömt bort ett område i stadsdelen?

Har Nybohov glömts bort? Här byggs nya hus i rasande fart, förskolan renoveras och den gamla hissen till tunnelbanan ska SL snart (äntligen!) byggas om och modernisera. Stadsdelen gör trygghetsvandringar för att identifiera förbättringsområden. Men det är ju helt uppenbart att det inte räcker. En stadsdel kan aldrig bli helt perfekt, underhållning och renoveringstakt kan alltid bli bättre men när invånare vittnar om öppen droghandel och barn som gömmer sig i en förskola för skottlossningar så är det något annat. Detta måste vi ta på allvar.

De boende i området gör själva viktiga insatser. Boende berättar om föräldravandringar och provisoriska farthinder som exempel. Ett sådant lokalt engagemang är en viktig beståndsdel för att skapa ett tryggare och trevligare område. Men det behövs mer. Det behövs tydliga, riktade insatser för att invånarna i Nybohov ska känna sig trygga i att gå hem, lämna barn på förskolan och gå på vägen fram till skolan.

Vi liberaler har många gånger i stadsdelsnämnden påpekat vikten av riktade insatser för att komma åt ungdomskriminalitet i området. Syftet med riktade insatser är att bryta den pågående ungdomsbrottsligheten. En rad aktörer måste samarbeta och prioritera en riktad insats, bland andra polisen, skolan och socialtjänsten.

Vi kommer därför att ta upp denna fråga i stadsdelens brottsförebyggande råd, där stadsdelen samarbetar med polisen och skola. Vi kommer också att lägga en skrivelse i stadsdelsnämnden om att stärka de riktade insatserna för trygghetsskapande. Nybohov behöver prioriteras för att stoppa utvecklingen. Kriminalitet begränsar medborgarnas frihet och en känsla av otrygghet är farligt för ett område. När det uppstår nedåtgående spiraler så måste de brytas. Riktade insatser med rätt resurser måste sättas in där de behövs.


Abit Dundar (L), vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd


Anna Wåglund (L), ledamot i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd


Herje Larsson (L), ersättare i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 13:37, 15 augusti 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: