Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Förslag: Här behövs coronainformatörer

MEDBORGARFÖRSLAG. Eftersom folk börjar slappna av och tror att faran är över så skulle det behövas en väldigt direkt påminnelse i samhället.Jag ser någon form av informatörer i stort antal som finns på plats vid gallerior, stormarknader, kollektivtrafik, krogar och andra ställen där trängsel lätt uppstår.

Dessa skulle ha varselvästar och någon myndighetsmärkning. Uppdraget skulle vara att ingripa vid trängsel och informera folk om att hålla avstånd. Inget annat. På detta sätt tror jag att folks medvetenhet om att faran inte är över skulle verkligen öka.

Claes

Förslaget tas upp på kommande möte med Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Svar från Hägersten Liljeholmens stadsdelsnämnd
Tack för ditt mail och förslag. Precis som du tar upp så är det viktigt att alla fortsätter att följa de riktlinjer som finns för att stoppa smittspridningen, inte minst när det gäller att hålla avstånd. Det är av särskild vikt eftersom många fler stockholmare än vanligt kommer tillbringa sin semester hemma i stan i år. Stockholms stad arbetar för närvarande intensivt med förberedelserna inför sommarperioden med just det i åtanke. Några exempel på det som görs är att vi fortsätter att kommunicera budskap som ska bidra till minskad smittspridning, på bland annat stadsinformationstavlor och i sociala medier.

Till sommaren utökar vi kommunikationen, med tydliga enkla budskap i ett sammanhållet manér. Till stöd har en särskild verktygslåda tagits fram, med affischer, trycksaker och profilmaterial med budskap som ”tack för att du håller i och håller ut”, ”Ta hand om varandra” mm. Du efterlyser en hopfällbar pinne –faktiskt så har vi med precis en sådan i vår verktygslåda! För att underlätta att påminna och prata om avstånd har vi nämligen tagit fram en rosa tumstock med budskapet ”Håll avstånd”. Den finns i stor upplaga och kommer delas ut och användas vid olika aktiviteter.Dessutom vädjar vi till stockholmarna att hjälpas åt. Till exempel att gå eller cykla istället för att använda kollektivtrafiken, när det är möjligt. Eller att vara flexibel och beredd på att göra något annat, om det visar sig vara fullt vid aktiviteten, badplatsen eller på kaféet.

Flera evenemang och tillställningar har ställts in för att minska smittspridningen. Staden kommer istället erbjuda och tipsa om ”corona-anpassade” aktiviteter, särskilt för barn och unga.

Även när det gäller ditt förslag om sommarjobbande coronainformatörer kan jag komma med ett positivt svar: Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning arbetar just nu med att anställa sommarjobbare som ska ha uppdraget att vara trygghetsvärdar/coronainformatörer i sommar. De kommer i den rollen påminna om att hålla avstånd, dela ut information om sommarprogrammet med coronaanpassade aktiviteter, dela ut tumstocken som en give away där det behövs påminnelser om att hålla avståndet, och dessutom på andra sätt bidra till trivseln genom finstädning mm.

Preliminärt kommer denna aktivitet pågå i sex veckor med start efter midsommar. Teamen kommer ha sin bas vid Liljeholmstorget, men kommer också vara mobila och röra sig till exempelvis badplatser, plaskdammar, parker mm beroende på var behoven är störst.

Sandra Lind, kommunikatör

Publicerad 08:43, 14 juni 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Vandring Liljeholmen Gröndal Hägersten Nybohov

    22 september kl.10:00 - 14:00
  2. Lunchkonsert med soppa i Kvarterskyrkan på kajen

    22 september kl.12:00 - 13:15
  3. Konstvandring i Västertorp 22 september

    22 september kl.17:00 - 18:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: