Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Krönika: Här finns en chans att skapa Sveriges bästa och mest levande stadsdel

KRÖNIKA. Hej Stockholm, Pandemin förändrar det mesta, eller hur? 

Vår stad är den tredje hårdast drabbade huvudstaden i Europa vad gäller av covid-19-dödsfall, enligt en granskning av Aftonbladet. 

Ingen vet när livet kan öppna upp igen, och allt färre tror att vi kan gå tillbaka till det som vi tidigare, för mindre än ett år sedan, kallade ”det normala”.

När allt blir annorlunda är det dags att se på våra förortscentrum på ett nytt sätt. Ta chansen, Stockholm! Satsa på platserna där människor bor, jobbar, handlar, cyklar, promenerar, går i skolan, fikar, träffas och lever våra liv.

När allt fler har den priviligierade möjligheten att jobba hemma och hoppas kunna fortsätta med det (om de kan och får), då blir närmiljön allt viktigare. Särskilt som vi inte reser bort.

LÄS ÄVEN: Kom igen, ut och gå!

Det är i förorten vi är. Vi pendlar inte längre in till city, där butikerna, restaurangerna och caféerna står allt mer tomma. Vilket inte är särskilt konstigt. Kunderna håller ju till där de bor, liksom kontorspersonalen. Vem vill förresten betala höga hyror för jätteytor i innerstan när personalen fortsätter att jobba hemma i förorten?

Hägersten-Älvsjö har flera centrum som sover lite väl djupt, men som har potential: de är ofta fint planerade, med grönt och konst som i Västertorp, med chans till myllrigt gatuliv som i Aspudden, eller fria, stora möjlighets-ytor som i Fruängen, för att bara ta några exempel.

Visst, allt är absolut inte elände, tvärtom. Men för att ett centrum verkligen ska frodas och kunna möta det växande behovet hos oss som bor här, då måste det finnas bättre förutsättningar för kommers, rörelse, liv. Det är här Stockholms stads politiker och tjänstemän kommer in.

LÄS ÄVEN: Bilder: Spännande morgontur för lokala promenadgänget

Varför inte berätta för oss Hägerstens- och Älvsjöbor och företagarföreningar att ni ser vad vi ser, att ni förstår vad vi förstår och därför vill öka möjligheten till en ännu bättre stadsdel, utifrån våra önskemål? 

Kolla med oss vad vi vill och behöver, prata med oss, undersök, studera, ta reda på fakta, arrangera medborgarmöten och kom underfund med att här finns en chans att skapa Sveriges bästa och mest levande stadsdel och förortscentrum (det finns dessutom säkert något tjusigt pris någonstans som går att vinna)!

Att satsa sig ur krisen, det är ett recept som tidigare har prövats med framgång. Nu vill vi se Stockholms stad satsa på de platser och centrum där människor lever och ska fortsätta att leva, även efter pandemin.

Välkommen till Hägersten-Älvsjö, vi är 100 000 som väntar på er!

Maja Aase

Publicerad 09:33, 3 december 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: