Ny restaurang: Maten ska smaka som i min hemstad i Peru
årstadalI dagarna har en ny peruansk restaurang öppnat på Ingenjörsvägen, alldeles intill tvärbanestationen Årstadal.
– Om ni har ätit i Peru någon gång kommer ni inte att märka någon skillnad hos oss, säger Alex Armando Reyes, delägare i Brasa Rotisserie som den nya restaurangen heter.
Hans kompanjon, Jerry Watson, ger honom delvis rätt när vi pratar om hur han tänker utveckla restaurangen och se till att peruansk mat blir favorit hos kajenbor samt locka till sig folk som kan ta sig hit på tvärbanan.
– Fisk som finns tillgängligt i Sverige är inte alls lik de fisksorter som finns i Stilla havet vid Perus långa kustlinje, säger Jerry – men jag gör vad jag kan för att maten här smakar som i min hemstad – Callao, nära Lima.
Och nog tyckte jag att den peruanska touchen fanns då jag åt lunch – matiga örtmarinerade kycklingvingar, fräsch sallad och krispig pommes frites med en gulpepparsås ”on the side”. ”Finger lickin’ good” som man säger ”over there”.
– Hemligheten är att marinera i 24 timmar – inte mer, inte mindre, säger Jerry, vars passion för matlagning inte går att ta miste på.
Vi pratade engelska med varann då min spanska och hans svenska är ungefär på samma nivå.
– När allting i Brasa Rotisserie är som jag vill ha det hoppas jag kunna starta matlagningskvällar så att folk kan lära sig laga mat på min mormors vis.
Elementary, my dear Watson
Text och bild: Michael Eyre
Läs mer:
Mest lästa:
Följare 19,5k