Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Samråd i Aspudden: Så tycker stadsdelen om de 120 nya ungdomsbostäderna

Publicerad 11:08, 12 november 2020

Små- och medelstora förtätningsinsatser i Aspudden är bra. Planförslaget med cirka 120 bostäder ser ut att bli ett bra tillskott till området och passar in väl i stadsbilden. 

Det skriver stadsdelsförvaltningen i Hägersten-Älvsjö som remissvar i det samråd som nu pågår kring förslaget till ny detaljplan i Aspudden. Fyra nya fristående huskroppar med cirka 120 mindre ungdomslägenheter är planerat. 

Området för fastigheterna i korsningen Sigfridsvägen/Schlytersvägen är idag planlagt som parkmark, men är i praktiken naturmark.

– Som vanligt när parkmark tas i anspråk för exploatering är stadsdelsförvaltningen mån om att så många träd som möjligt ska kunna bevaras, särskilt de skyddsvärda träden. Stadsdelsförvaltningen ser det som lämpligt att någon typ av grönkompensation görs när det har säkerställts hur många träd som kommer behöva fällas. Stadsdelsförvaltningen är gärna med och diskuterar vilken typ av grönkompensation som kan vara lämplig, skriver förvaltningen till stadsbyggnadskontoret.

LÄS ÄVEN: Fler lägenheter kan byggas i centrala Aspudden

Planområdet gränsar till ett område för ädellövskog med ekar. Det finns även tall och andra träd som asp. 

I förslaget till detaljplanen står det att den föreslagna bebyggelsen låg ursprungligen längre norrut men flyttades i motsatt riktning för att inkräkta på ek-området så lite som möjligt. 

– Två mindre ekar kommer dock att avverkas, även en skyddsvärd tall. Totalt avverkas 11 träd och ytterligare 8 ligger i riskzonen för att behöva avverkas.

Stadsdelsförvaltningen föreslår att stadsdelsnämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen.

Förutom bostäderna föreslås en verksamhetslokal vid korsningen Sigfridsvägen/Schlytersvägen samt breddning av trottoaren.

Samrådet pågår till 27 oktober till 7 december och stadsbyggnadskontoret har beslutat att inte hålla publika samrådsmöten under samrådstiden.  Synpunkter på förslaget lämnas via bygg- och plantjänsten.

Planförslaget visas även i foajén på Telefonvägen 30 vid Telefonplan,.

Synpunkter på planförslaget lämnas skriftligen senast den 7 december 2020.

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: