Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Succé för nytt ultralopp i Gröndal

I lördags arrangerade de båda Gröndalsborna, kompisarna och löparna Elisabeth Karsberg och Josefine Schedin ett ultralopp i lokalområdet. 

– Det blev en riktig löparfest som engagerade stora delar av den lokala Gröndalscommunityn. Vi var cirka 20 löpare men massa supporters och hejaklackar längs vägen, säger Elisabeth.

Både Elisabeth och Josefine är småbarnsföräldrar som älskar träning och löpning.

– Josefine såg en dokumentär om konceptet Backyard Ultra och blev nyfiken. Hon frågade mig om vi inte skulle dra ihop ett litet gäng och springa. Jag är på det mesta och var inte sen med att tagga till. Så cirka 4 veckor innan skapade vi ett event på Facebook och postade i den lokala Gröndals-gruppen på Facebook. Vi fick snabbt väldigt mycket intressenter men satte en maxgräns på 20 personer i och med Folkhälsomyndighetens restriktioner. 

Ultraloppet – Backyard Ultra Gröndal 2020 – går ut på att löparna springer ett varv på 6,7 km varje timme så många timmar de orkar. 

– Vårt lokala lopp var modifierat till max 12 timmar där första löpare i mål på varv 12 tog hem vinsten efter drygt 8 mils löpning. 

Elisabeth och Josefine gjorde en logga som de lät trycka på relfexvästar så att alla i Gröndal kunde se att de hörde ihop. Samtidigt skapade det lite stämning. 

– Det var mycket publik i form av vänner och familj längs bryggan men även helt okända människor som hade hängt ut skyltar från balkongerna och som sprang ut och hejade när vi sprang förbi. Fantastiskt.

Hur grejade ni coronaläget så det inte blev risk för smittspridning?
– Depån, där man fyllde på med energi och vilade mellan varven, hade vi i Gröndals båtklubbs lokal. Vi hade korsdrag i lokalen och löparna kunde förvara väskor och tillhörigheter inomhus och gå in och hämta mat. I övrigt var vi mest utomhus. Ingen publik fick vara inne i huset. Vi var 18 personer som kom till start och sen droppade folk av så det blev färre och färre. Så det var aldrig ett problem.

Elisabeth Karsberg och Josefine Schedin är nöjda med loppet. Flera har hört av sig som hoppas att det ska bli ett årligt event.

– Med Backyard Ultra Gröndal har vi skapat en bra gemenskap och löparglädje. Det var en fantastisk dag och nu planerar vi faktiskt för att detta ska bli ett stående arrangemang.

Publicerad 18:13, 10 november 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Ny utställning på Färgfabriken: Beckers konstnärsstipendium 2021 till Youngjae Lih

    13 mars kl.11:00 - 30 maj kl.17:00
  2. Färgfabriken: Utställningen Jävla kritiker!

    13 mars kl.11:00 - 16 maj kl.17:00
  3. Digital Konstrunda Midsommarkransen

    15 maj kl.10:45 - 31 maj kl.23:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: