Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nya Hoodifood med egna hemmakockar kliver in i Hägersten-Liljeholmen

Publicerad 17:37, 27 januari 2019

Nystartade Hoodifood med hemmakockar som lagar och säljer måltider växer i Stockholmsområdet. Nu vill startupföretaget expandera till Hägersten-Liljeholmen. Kockar sökes.

Idén om att hämta hemlagad mat från grannen istället för att plocka upp en pizza på vägen hem är själva konceptet för Hoodifood. Allt startade med att paret Bella och Johan Carlsson i Nacka började laga mat till sina grannar som stressar mellan jobb, hemmet och olika hämtningar och lämningar till olika aktiviteter.

Då växte idén om att starta en take away-tjänst med syftet att laga och sälja varm, hälsosam och hemlagad mat av ett nätverk av yrkesutbildade proffskockar till sitt grannskap. Något företaget kallar för ”Neighbourhood food”.

– Vi växer allt mer i olika områden där utbudet av bra hämtmat är lite skralt och kan vara av tveksam kvalité. Vi vill ge boende mat av väl utvalda råvaror och som är lagade från grunden, säger Lena Sandström,  marknads- och kommunikationsansvarig i Hoodifood.

Idag finns sammanlagt ett 50-tal kockar i Hoodifoods nätverk. Sedan starten har bolaget expanderat till områden som Bromma, Täby, Lidingö, Tyresö, Saltsjöbaden och Södermalm. Bolaget planerar nu att utöka till Hägersten-Liljeholmen och andra närliggande områden.

– Vårt fokus just nu är att ta oss in i nya områden samtidigt som vi utvecklar oss där vi redan finns. Vi är ständigt på jakt efter nya kockar till vårt nätverk och Hägersten-Liljeholmen och andra angränsade områden är superintressant. Vi har fått väldigt många förfrågningar gällande just det här området på senaste tiden, säger Lena.

För att nå ut till boende marknadsför sig företaget på olika sätt. Bland annat genom sociala medier som Instagram och Facebook men också med att skapa samarbeten med olika föreningar i området som vill kunna få tag på bra mat nära till hands.

– Vi vill ändra människors beteende och påminna om att det finns andra alternativ som är mer hälsosamma. Något som känns helt rätt i tiden då vi tänker mer på miljön och vad vi stoppar i oss, säger Lena.

Text: Hanna Sjöberg

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: