Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nya Hoodifood med egna hemmakockar kliver in i Hägersten-Liljeholmen

Nystartade Hoodifood med hemmakockar som lagar och säljer måltider växer i Stockholmsområdet. Nu vill startupföretaget expandera till Hägersten-Liljeholmen. Kockar sökes.

Idén om att hämta hemlagad mat från grannen istället för att plocka upp en pizza på vägen hem är själva konceptet för Hoodifood. Allt startade med att paret Bella och Johan Carlsson i Nacka började laga mat till sina grannar som stressar mellan jobb, hemmet och olika hämtningar och lämningar till olika aktiviteter.

Då växte idén om att starta en take away-tjänst med syftet att laga och sälja varm, hälsosam och hemlagad mat av ett nätverk av yrkesutbildade proffskockar till sitt grannskap. Något företaget kallar för ”Neighbourhood food”.

– Vi växer allt mer i olika områden där utbudet av bra hämtmat är lite skralt och kan vara av tveksam kvalité. Vi vill ge boende mat av väl utvalda råvaror och som är lagade från grunden, säger Lena Sandström,  marknads- och kommunikationsansvarig i Hoodifood.

Idag finns sammanlagt ett 50-tal kockar i Hoodifoods nätverk. Sedan starten har bolaget expanderat till områden som Bromma, Täby, Lidingö, Tyresö, Saltsjöbaden och Södermalm. Bolaget planerar nu att utöka till Hägersten-Liljeholmen och andra närliggande områden.

– Vårt fokus just nu är att ta oss in i nya områden samtidigt som vi utvecklar oss där vi redan finns. Vi är ständigt på jakt efter nya kockar till vårt nätverk och Hägersten-Liljeholmen och andra angränsade områden är superintressant. Vi har fått väldigt många förfrågningar gällande just det här området på senaste tiden, säger Lena.

För att nå ut till boende marknadsför sig företaget på olika sätt. Bland annat genom sociala medier som Instagram och Facebook men också med att skapa samarbeten med olika föreningar i området som vill kunna få tag på bra mat nära till hands.

– Vi vill ändra människors beteende och påminna om att det finns andra alternativ som är mer hälsosamma. Något som känns helt rätt i tiden då vi tänker mer på miljön och vad vi stoppar i oss, säger Lena.

Text: Hanna Sjöberg

Publicerad 17:37, 27 januari 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Publicerad 21:50, 3 januari 2020
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:casino utan licens
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: