Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Resan slutade med att vi köpte en gitarr och satte upp en studio”

Efter 25 år med artister som Dungen, The Amazing, Anna Järvinen och The Works är det äntligen dags för Andreas Stellans första egna skiva att släppas. 2 mars kommer skivan Parasite Child.

– Det har alltid funnits ett intresse för det estetiska, säger Andreas. Farsan är konstnär så det började med konst men sedan gick jag över till pianolektioner på kommunala musikskolan. Pianot byttes ut mot gitarren och slutligen blev det elgitarr på Fryshuset. Där trivdes jag.

Albumet Parasite Child är de första inspelningarna där Andreas själv skrivit och gjort musiken.
– Det handlar om att det måste ut. Detta är något jag måste göra för att må bra, säger han. Först tänkte jag bara göra en EP med fyra låtar men efter att mina vänner peppat mig blev det tillslut elva låtar och en hel skiva. Jag gör det här för mig själv och det känns grymt att våga och att färdigställa något. Det är gladpop men var något jag gjorde som en typ av terapi under en sämre period i mitt liv.

Fyra av låtarna är inspelade i Fredrik Swahn studio (The Amazing, Say Lou Lou, Mylla) med Alexis Benson på bas (The Amazing, The Works, Mylla), Fredrik Backström på gitarr (Väg) och Moussa Fadera på trummor (Den fantastiska).
– Resten av albumet spelade jag in i mitt vardagsrum. Jag började i somras och nu är det så gott som färdigt. Det känns galet!

andreas_13
– Jag har hållit på med musik i hela mitt liv och det är ju ett litet beroende. När jag, min flickvän och våra vänner var i franska Guadeloupe i två veckor fick jag lite abstinens så jag köpte mig en gitarr. Det slutade med att jag och mina vänner, som också håller på med musik, satte upp en liten studio på plats, berättar Andreas.

Under turnéringen med The Amazing spelade han hos David Letterman Late Show med bandet.
– Jag har alltid spelat med eller mixat skivor åt andra. Kunde jag skulle jag göra det dygnet runt, skaffa kateter och dropp i studion och bara mixa, skrattar Andreas. Men utöver jobb i studion jobbar jag som klubbokare på Restaurang Landet. Största fokus nu ligger ju dock självklart på skivan. Att få ut den och sedan spela. Vi jobbar också mycket med musikvideorna, det är roligt.

Andreas har bott i Hägersten i många år. Tillsammans med sin flickvän har han precis tackat ja till en lokal på Hägerstensåsen som kommer att användas som studio för framtida projekt.

Kolla in Parasite Child här.

Text och foto: Erica Gilbertson

Publicerad 13:19, 29 februari 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: