Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Modern husmodersgymnastik får ny fart med pandemin

Nu går husmodersgymnastiken i Hökmossen in på sitt andra år. Varje tisdagskväll är det gympa på gräsytan vid Melodybox mellan de mindre villorna.

– Vi brukar vara mellan 3-15 personer på passen. Den mest populära övningen är den med pinnar eller handdukar, säger Teriesia Lundahl som står bakom arrangemanget.

LÄS ÄVEN: Så funkar nya husmodersgymnastiken

Utgångspunkten till gymnastiken är Kapten Ugglas radiogymnastik från 1930-talet.

– Den övningen gör att man både sträcker upp sig och stretchar ut armar och axlar. Detta är något som den moderna husmodern verkar ha ett behov av. Den moderna husmodern jobbar numera mest sittande med sin dator oavsett jobb verkar det som. Pandemin har gjort oss mer stillasittande i hemmen vilket såklart påverkar oss. En ny form av husmoder har så att säga uppstått.

Vilken profil har den typiske deltagaren?
– Den mest typiska deltagaren är en medelålders kvinna med någon form av kulturellt intresse och samhällsengagemang.

Hur länge kör ni utomhus i höst?
– Om det finns minst tio intresserade kommer jag fortsätta köra husmorsgymnastik inne på Melodybox över vintern. Det sociala är viktigt och nu finns det ett gäng som nästan alltid kommer. Efter passet frågar jag alltid vilken övning eller moment som varit bäst under passet. Detta moment öppnar även upp för andra samtal efter passet.

Husmorsgymnastiken fortsätter utomhus i Hägersten hela september ut. Tisdagar kl. 19-20 Korpmossevägen 47-49. Medtag yogamatta.


Text: Disa Falck

Publicerad 19:20, 1 september 2020
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: