Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Nej, lämna oss inte!”

Publicerad 10:39, 1 juli 2016

Mälarhöjdsborna reagerar starkt på nyheten att den populära pizzerian Spader Dam i Mälarhöjden ska stänga. Huset ska rivas och ersättas med nya lägenheter.

Bättre stadsdels artikel om att pizzerian Spader Dam i Mälarhöjden måste stänga har fått stor spridning. Över 22 000 personer har nåtts av nyheten och över 300 har reagerat på Facebook-inlägget, främst med kommentarer och ledsna miner.

– Det är med stor sorg i hjärtat jag just har fått reda på att pizzerian på Hägerstensvägen kommer att försvinna inom kort. Världens bästa ställe. Jag med familj har många gånger svängt förbi när magen knorrat. Valet mellan en pizza, sallad eller möjligen kebabrulle är inte helt enkel, allt smakar gott. Mycket sorgligt om den bästa pizzerian i stan försvinner, skriver Marie Eriksson i ett mejl till Bättre stadsdel.

Yenny Gerschman är också upprörd.

– Köpt pizza där sen man var tio år. De är en stor del av Mälarhöjden! Vi kan starta en insamling så vi kanske vi får ihop lite pengar i alla fall, kommenterar Yenny Gerschman på Bättre stadsdels Facebooksida.

Carina Svärd skriver:
– Synd att de inte kunde överta bilskolans lokal. För vi i Mälarhöjden behöver ju verkligen en tredje skönhetssalong. 

– LÄMNA OSS INTEEEEE, skriver Christoffer Kraft.

Huset där pizzerian har sin lokal ska ersättas av sex nya lägenheter. Enligt fastighetsägare Håkan Edorsson har husets tekniska livslängd passerats och mycket omfattande renoveringar krävs.

– Tak, grund, stammar och stomme är i väldigt dåligt skick. Därför ska huset rivas och inte byggas om. För att ens kunna genomföra och få ekonomi i projektet prioriteras bostäder, säger Håkan Edorsson, fastighetsägare.

Enligt Håkan Edorsson har pizzerian erbjudits en ersättningslokal i Västertorp men tackat nej.

Enligt Bayram Kibar, som äger pizzerian, ligger den anvisade lokalen i närheten av tre andra pizzerior, vilket inte är en gynnsam förutsättning.

– Det går redan dåligt för dem som det är, så det finns ingen potential i området. Två av ägarna är dessutom mina vänner och jag vill inte börja konkurrera med dem, säger Bayram Kibar.

Text: Adam Ekstrand
Bild: Alex Farnsworth

  • Kommentera
Annons:
Annons:

Mest lästa:

Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

Mest lästa
EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: