
“Vi åker hit för terrassens skull”
VÄSTBERGADet finns inget nytt att skriva om restaurang Spiskroken.
Men det är just därför, när hela Hägersten-Liljeholmen håller på att förnyas i en rasande fart, som Spiskroken är intressant att besöka.
Den anrika husmansrestaurangen har funnits i samma hus på Västbergavägen 24 sedan 1998. Och den har bra renommé bland grannarna – andra lokala företag.
Spiskroken ligger på andra våningen i ett funkisindustrihus mitt i Västberga, bredvid polishuset. På andra sidan finns det några bilfirmor. Charmen är noll.
Det är maten som lockar. Vällagade och hemgjorda husmansrätter med de vanliga tillbehören, precis som det ska vara.
Vegetarisk, vegan eller laktosfri? Det kan finnas sådana lättare rätter på menyn, men för det mesta består menyn av traditionell husman. På fredagar serveras äppelkaka med vaniljsås.
För fyra år sedan gjorde Jan om taket till en terrass, och en solig dag som idag kan det nästan se ut som en tikibar i Sydostasien.
– Vi åker hit från Liljeholmen för terassens skull. Och maten förstås, säger Carl Gemzell, som var på besök med några arbetskamrater från H&M.
Spiskroken är en typisk svensk lunchrestaurang och öppnar redan kl 9.00 för att tar emot hungriga chaffisar som har jobbat hela natten. Spiskroken också levererar mat till olika lokala företag som till exempel Bring.
– Vi har haft samma koncept hela tiden och det passar oss väl, säger Jan, som själv bor i Huddinge. Vi är en lokal industrirestaurang.
Text och foto: Alex Farnsworth
Läs mer:
Mest lästa:
- De öppnar Sneakerstvätten – nu hägrar Hägersten
- Förslag: Hyreshus flyttas från grönområde – 100 bostäder kan byggas i Fruängen
- Därför vill Emelie Muntrakis starta en waldorfskola i Hägersten
- Villaägare cyklade efter inbrottstjuv
- The donut city kickar in: I Aspudden vill man vara
- Snart säsongsöppnar Stockholms äldsta bangolf
Följare 19,5k