De serverar riktig Texas brisket i skön miljö
årsta VÄSTBERGA Publicerad 21:33, 30 september 2016Dan, Robin, Johan, Olle, Patrik och fem andra från Atlas Copco i Sickla hade åkt på pilgrimsresa till Årsta denna dag.
För dem blev lunchen på Brisket & Friends en upplevelse över all förväntan.
– Det finns inget annat att jämföra med i hela Stockholm. Riktig Texas brisket (rökt oxbringa). Och vilken atmosfär, säger de.
– I Sickla finns ju bara hamburgare, skojar en i gruppen.
Brisket & Friends är ett nyöppnat Texashak på Upplagsvägen 18, en stenkast från Årstabergs tvärbanestation, (precis där Södertäljevägen möter E4:an).
Hägersten-Liljeholmen har sin ”Vintage Alley” i Midsommarkransen. Men här snackar vi om ”Diesel Alley”.
Restaurangen ligger i ett no-man’s land bland parkerade vrak, mitt i Årstas industriområde.
Restaurangen har bara 24 sittplatser inomhus. Några picnicbord utanför står uppställda intill lastbilarna på parkeringen (som är gratis).
Ludvig Åström bytte sin karriär som finansman på Stureplan till att stå bakom en rök från Oklahoma, och tillsammans med sin kompanjon kocken Niklas Elshazly lagar de all mat från grunden. Carla Luengo ansvarar för foodtrucken som kör runt i stan.
– Tillbehören är lite varierande från dag till dag men vi har alltid äkta amerikansk brisket som vi hickoryröker 18 timmar varje natt, Texas chiligryta samt pulled pork. Till detta serveras pickles, syrad rödlök vitt bröd samt rå lök. Typ som i Texas, fast i Årsta!
En recension på Yelp från augusti säger det mesta:
– Word to the wise: 1) get there early. They were out of ribs and brisket by noon and 2) for the love of all that’s holy BBQ, ask for moist brisket.
Text och foto: Alex Farnsworth
Här är några andra restauranger som sticker ut i stadsdelen:
Vi åker hit för terassens skull
Läs mer:
Mest lästa:
Följare 19,5k