Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: Detta ska vi göra för att öka tryggheten i Nybohov

DEBATT. På eftermiddagen torsdagen den 9 augusti sköt en person mot en annan i Nybohov. Detta är en händelse som vi politiker i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd tar på största allvar. Inga barn ska växa upp med oro för skottlossning eller drogförsäljning.

Vi politiker har ett ansvar att skapa trygghet både nu och på lång sikt. Trygghetsproblem som drogförsäljning, skjutningar och gängkriminalitet behöver hanteras direkt av polis. Långsiktigt verkar vi i stadsdelen för ett socialt hållbart samhälle med ett stabilt skyddsnät, så att inte fler dras in i kriminalitet eller missbruk. Majoriteten i Stockholms stad har satsat 300 miljoner kronor i investeringar i barn- och ungdomsvården så att socialtjänsten har resurser att kunna agera snabbt när en ungdom håller på att hamna snett. Att vända utvecklingen tar tid. Med bra uppväxtvillkor för barn och unga skapar vi den stad vi vill leva i tillsammans, nu och i framtiden.

Hela Liljeholmen inklusive Nybohov är ett prioriterat område i samverkansöverenskommelsen mellan stadsdelsnämnden och polisen. Nu startar även en samverkansgrupp med de aktörer som verkar kring Liljeholmens centrum med närområde, för en mer riktad samverkan. Stadsdelsförvaltningen samarbetar strategiskt med lokalpolisen för att stoppa droghandeln, bland annat genom ökad närvaro och samverkan med lokala aktörer. Det är viktigt att arbeta proaktivt, det vill säga att synas i området ofta och oanmält, och därmed störa droghandeln.

I Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd arbetar vi förebyggande och långsiktigt. Det förebyggande arbetet bedrivs bland annat genom de öppna fritidsverksamheterna för ungdomar och genom uppsökande verksamhet. Fältassistenter rör sig bland ungdomarna på kvällar och helger, och på dagtid i skolorna, där de bland annat arbetar med programmet YOLO (You Only Live Once) som är ett förebyggande program mot droger. I sommar har vi haft stora satsningar på sommaraktiviteter med ett extra brett utbud för barn och unga.Fältassistenter och föräldravandringar ingår i det preventiva ungdomsarbetet och skapar trygghet i vårt samhälle. Vi har därför under detta år utökat antalet fältassistenter i Hägersten-Liljeholmen. Vi kommer också att se över möjligheterna att starta föräldravandringar i Nybohov.

Som lokalpolitiker är det viktigt att ha en ständig dialog med medborgarna kring de behov och önskemål som finns i vår stadsdel. Vi har därför på plats träffat föräldrar och lyssnat till deras oro över den bristande tryggheten i Nybohov, bland annat utifrån den aktuella skjutningen. Vi kunde vid vårt besök se att mer måste göras för att öka tryggheten i området. Som ett resultat av mötet kommer stadsdelsförvaltningen att göra ett antal åtgärder. Utöver ökat samverkansfokus på Nybohov och i syfte att öka den fysiska tryggheten i området, ska sly röjas, området ska hållas rent från skräp och väghinder ska sättas upp för att förhindra olovlig körning.

Den nuvarande politiska majoriteten i Stockholms stad har under mandatperioden infört en särskild trygghetsfond för att investera i belysning och för att förbättra parker och torg.

Eftersom de boende i ett område vet mest om sitt område, hur det är att bo och vistas där och vilka delar av området som är eller kan kännas otrygga, kommer förvaltningen också att ordna med en ny trygghetsvandring med fokus på Nybohov. Den fysiska miljön är en viktig faktor för att människor ska känna trygghet i sitt bostadsområde.

Majoriteten i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd,

Jessica Jormtun (MP)

Eva Fagerhem (S)

Ann-Marie Strömberg (V)

 

Publicerad 08:06, 18 augusti 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: