Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Allt fler tar pendelbåten till jobbet

Sedan Stockholms läns landsting i augusti ökat antalet turer på linje 89 mellan Ekerö och Klara Mälarstrand, via Ekensberg och Lilla Essingen, har även antalet passagerare ökat. Det visar ny trafikstatistik, enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet i Stockholms läns landsting.

Annons:

Under augusti månad 2018 reste 7 809 passagerare med linjen vilket kan jämföras med förra året då 2 998 personer reste under samma period. Det är en ökning med 260 procent.

– Det är roligt att de nya turerna gjort att fler och fler väljer att ta pendelbåten till jobbet. Det minskar trängseln på våra vägar och i den övriga kollektivtrafiken samtidigt som vi gör miljövinster när fler väljer att ställa bilen hemma och åka kollektivt till arbetet, kommenterar Gustav Hemming (C) tillväxt-, samhällsplanerings- och skärgårdslandstingsråd.

I september 2018 var antalet passagerare 16 451 på linje 89. Under samma månad 2017 var den siffran 6 132 passagerare. Det innebär en ökning med 268 procent.

Annons:

Även i oktober ökade trafiken.  Antalet resenärer var 15 980 personer år 2018 och 2017 var den siffran 5 513 personer. Det innebär en ökning med cirka 290 procent jämfört med året innan.

– Pendelbåtar är ett naturligt inslag i en vattenstad som Stockholm och när man dessutom kan knyta ihop olika delar av regionen med attraktiva resesätt för såväl den som jobbar obekväma arbetstider såsom för den som vill åka på en helgutflykt, det är då vi får en riktigt bra och konkurrenskraftig kollektivtrafik, avslutar Gustav Hemming (C).  

Publicerad 08:32, 14 november 2018
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: