Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

7 saker du ska tänka på när du flyttar hemifrån

BOSTADSHUB. Att flytta hemifrån är en speciell händelse i livet. Inte bara är det ett tydligt tecken på att du själv börjar bli vuxen och kan ta mer eget ansvar, utan det är även en milstolpe som ger väldigt mycket mer frihet. Oavsett ålder och vad du har gått igenom så kan en flytt hemifrån bidra med väldigt mycket för dig själv och din personliga utveckling, och så är det ofta också rätt skönt att få sitt eget hem! Däremot är det inte alltid helt enkelt att flytta hemifrån och planera för allt – därför har vi satt ihop en guide om de 7 sakerna du bör tänka på när du flyttar hemifrån! 

Ska du flytta hemifrån? Tänk då på detta!

När du själv bestämt dig för att flytta hemifrån kommer det troligtvis kännas både roligt, spännande, nervöst och läskigt, och så är det. Att flytta hemifrån kommer både med mycket frihet för dig själv, samtidigt som det också innebär väldigt mycket eget ansvar och en hel del extra kostnader. Först av allt måste du ge dig ut på marknaden för lediga bostäder och faktiskt hitta ditt nya hem, men det finns även en hel del andra saker att räkna in och tänka på inför flytten för att den ska bli lyckad. Här får du de bästa tipsen!

 1. Hemförsäkring för ditt boende
  Detta är in princip ett av de viktigaste punkterna inför din flytt, och det är att skapa en hemförsäkring. Detta måste du ha oavsett var du ska bo, inte minst då den kommer skydda dig och dina ägodelar om något skulle hända din bostad. 
 1. Flyttanmälan till skatteverket
  En annan ska du måste tänka på innan du flyttar hemifrån är att anmäla din flytt, något du ska göra till skatteverket. Detta beror på att du nu ska vara folkbokförd på din adress, vilket i sig ger dig än mer frihet men också mer ansvar.
 1. Eftersändning av post
  Får du vanligen en del post hem till dig så är även detta något du måste ändra i och med din flytt. Eftersänder du inte din post kommer den fortsätta skickas hem till din gamla adress innan detta kommer in i systemet.
 1. Investera i brandvarnare
  Det här har egentligen inget med flytten i sig att göra, men det kan å andra sidan vara en livsviktig pryl i ditt boende – brandvarnaren. Ofta tar man en brandvarnare för givet, men faktum är att alla (framförallt de som bor själva) borde ha en! 
 1. Elavtal 
  Elavtal är lite av en sådan komplicerad fråga som dyker upp då du ska flytta hemifrån. Här måste du teckna två avtal; ett med det bolag som hanterar elnätet där du bor, och ett med det elbolag som du själv vill välja. Ta hjälp av någon om du tycker att det är svårt. 
 1. Internet och tv
  Kanske är du van med att det alltid finns internet och tv-kanaler tillgängliga i hemmet. När du flyttar hemifrån så är detta dock inget som kommer finnas där automatiskt, utan det måste installeras av dig. Det finns många bra abonnemang som uppfyller det mesta du kan behöva, men se bara till att beställa det i tid! 
 1. Skapa en budget 
  Det här är egentligen inte heller en punkt som har med flytten eller din bostad i sig att göra, utan det här med budget är mestadels till för att du ska hålla koll på din ekonomi och minska onödiga utgifter. Sätt upp alla dina fasta kostnader för hyra, el, internet och så vidare, och skriv sen ner vad du kan eller vill göra av med för resterande delar. Mat, kläder, umgänge, underhållning och övrigt kan vara bra.

Denna artikel är skriven i samarbete med Bostadshub.se

Publicerad 09:09, 4 augusti 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: