
Legendar inom pizzavärlden öppnar i Aspudden : De blir större och större
aspudden LYSSNA PÅ ARTIKELN Publicerad 09:36, 1 april 2025Efter att gamla EPA i Aspuddens centrum fått nya ägare och nytt namn har pizzerian fått en rejäl nystart. Nya Vive La Vie & Happy Kebab drivs sedan en månad tillbaka av den erfarna pizzaentreprenören och Mälarhöjdsbon Kristofer Johansson. Här bakas det klassiska romanapizzor med ett förfinat men hemligt degrecept.
– Vi har fått en fin start. Aspuddsborna är nöjda över att äntligen få riktig pizza, säger Kristofer Johansson.
Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel – här
LÄS ÄVEN: Hägerstensbor tar den napolitanska innerstadspizzan till Midsommarkransen
Hans kollega, bagaren Sakir, har över 40 års erfarenhet. Bland annat har han drivit pizzerior i Aspudden och i Örnsberg.
Närmast kommer han från Sankt Pauls pizzeria på Södermalm, där han varit i 20 år.
– Det är kul att baka pizza. Vi vet vad vi gör, säger Sakir.

Vive La Vie har en bred meny. Förutom kebab, falafel och gyrosrätter har pizzerian över 100 olika pizzor. Bland annat klassiska italienska pizzor, men även specialkebab-pizzor. Och nästan alla pizzor kan fås i lite mindre storlek, berättar Kristofer.
– Piccolo-pizzor är mycket populära i den italienska huvudstaden Rom.
Kristofer började sin karriär år 1975 med pizzerian La grotta, på Kungsholmen, som var en av de första pizzeriorna i Stockholm.
– Det här är mitt liv.
LÄS ÄVEN: Så bojkottar de matjättarna: Vi måste kämpa
Vilka är de största skillnaderna mellan pizzorna idag, kontra på 1970-talet?
– Det har blivit fler sorters pizzor. På den tiden hade vi runt 15 stycken, och storleken på dem var 28 centimeter. Idag är pizzorna oftast mellan 33 och 35 centimeter, säger ägaren och fortsätter:
– En annan skillnad är att pizzan idag är lite mer vardaglig. Då var det lite finare att äta pizza. Men samtidigt har vi finare råvaror idag, med exempelvis färska champinjoner och färsk paprika.
Vilka är era favoritpizzor?
– Mälarhöjdaren. Den består av lufttorkad, ungersk salami, och på det lite paprika och fårost. Väldigt klassiskt, säger Kristofer.
Bagaren Sakir:
– Kebabpizzan.
Vad är målet för i år?
– Att ha så många nöjda gäster som möjligt.
Kristofer avslutar med en hälsning till Aspuddsborna:
– Jag vill hälsa alla hjärtligt välkomna med orden ”Vive La Vie”. Det betyder ”Länge leve det underbara livet”.
Han fortsätter:
– Lev livet till fullo, ciao amore.
Vive La Vie & Happy Kebab
Hemsida: pizzeriavivelavie.com
Adress: Hägerstensvägen 131A, Aspudden
Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!
Vill du skriva en debattartikel eller en insändare? Eller en krönika? Gör det. Mejla: redaktionen@battrestadsdel.se
Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519
Läs mer:
Mest lästa:
- UPPDATERAD: Här kan du fira Valborg 2025 – 9 platser
- Här är alla finalisterna i Årets Stockholmsbyggnad 2025 – tre i Hägersten-Älvsjö
- Förslag: Tätare trafik med röda linjen och ny båtlinje till Mälarhöjden
- Valborg gör comeback i Solberga: Vi är taggade till tusen
- Här kan du fira valborg i Hägersten-Liljeholmen
Följare 19,5k