Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Jättekul att folk vill dela med sig av sina idéer”

På måndag är det inspirationskväll på Aspuddens bibliotek. Fyra entusiaster berättar om sina idéer om hur Hägersten kan bli en ännu bättre stadsdel.

Aspuddens bibliotek anordnar i samarbete med Bättre Stadsdel en kväll med fyra korta miniföreläsningar. Det var Leo Lundberg på Aspuddens bibliotek som kom på idén att organisera seminariet.
– Aspuddens bibliotek brukar anordna föreläsningar som handlar om stadsdelens historia. Det här är dock första gången vi har en föreläsningskväll som fokuserar på det samtida och lyfter fram personer som är verksamma i stadsdelen just nu. Alla är hjärtligt välkomna! Det lokala engagemanget är bärande för vår programverksamhet. Det är jättekul att folk hör av sig och vill dela med sig av sina idéer, säger Leo.
Journalisten Maja Aase är kvällens konferencier och en av kvällens initiativtagare.
Varför vill ni ordna den här kvällen?
– För att det är roligt och för att vi vill lyfta fram att Hägersten är en stadsdel där det händer massa aktiviteter som är värda att känna till. Vi har flera olika infallsvinklar och vill uppmuntra till alla möjliga idéer. Förhoppningsvis kan vi stimulera fler till att vara aktiva i stadsdelen. Vi riktar oss till alla och ingen. Det är ett bra tillfälle att diskutera hur man kan påverka sin närmiljö och samtidigt ha kul.
Föreläsarna:
mark blake
Fotboll för alla? 
Mark Blake, ledare för Projekt Axelsberg, bjuder in till dialog om “Vill du vara med?” – Mälarhöjden IK Fotbolls projekt för att välkomna nyanlända.
Jörgen Persson
Så blir du K-spanare i din egen förort

Tidningen Riksettans chefredaktör Jörgen Persson berättar om spåren från bilismens guldålder i södra Stockholm och vad som egentligen finns kvar av Gyllene ratten i Fruängen.

ulrica
Hur en hobby blev ett socialt projekt
Ulrica Loeb, grundare av Hjälpstickan berättar om hur hon kom på idén och hur den utvecklats. Hjälpstickan samlar in handstickat för behövande runt om i Sverige.
Ulrika Flodin Furås
 Stadsodlare och föreläsare
Ulrika Flodin Furås är stadsodlare och har skrivit böcker i ämnet (Gatsmart odling och Urban odling tak terrass balkong, bägge Natur och Kultur) Hon har startat nätverket Stadsodling Stockholm. Chefredaktör tidningen Koloniträdgården

Text och bild: Adam Ekstrand

12910455_10153634845938237_43706423_n

 

Publicerad 11:33, 1 april 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: